Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

22.01.2024 16:55

На порядку денному питання перейменування вулиць та населених пунктів у громаді

65ae81bfba3a1__3.jpg

У рамках підготовки до позачергової сесії міської ради Микола Попик провів засідання профільної постійної комісії з питань містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку та підприємництва.

Члени комісії одноголосно підтримали пропозицію жителів села Чкалове щодо перейменування даного населеного пункту в село Єднання. У разі підтримки депутатським корпусом на сесії міської ради рішення буде направлено до Верховної Ради України.

Нагадаємо читачам, що процедура голосування за перейменування села Чкалове тривала 30 календарних днів, з 12 жовтня по 10 листопада 2023 року.

Наступним питанням, яке обговорювали члени профільної комісії – «Про перейменування вулиць та провулків населених пунктів Кобеляцької міської ради». У ході його обговорення було рекомендовано перейменувати:

- у селі Вільховатка вулицю Братів Коломійців на – Вишневу;

- у селі Іванівка вулиці Паризької Комуни на – Затишну.

Щодо перейменування вулиці Колгоспної, що у селі Перегонівка, то на платформі ЕДЕМ було поставлено на голосування назвати вулицю на честь місцевого жителя Валентина Голянника. За результатами голосування з 27 осіб, які взяли участь, 22 проголосували проти. Після сходи, яку провели жителі села, до міської ради надійшла пропозиція назвати вулицю Шкільною.

Подібна ситуація відбулася із перейменуванням вулиці Міжколгоспної, що в місті Кобеляки. Депутати підтримали пропозицію жителів вказаної вулиці – Бузкова.

По інших населених пунктах, до уваги було взято результати голосування на платформі ЕДЕМ, за ті назви, які набрали найбільшу кількість голосів.

Остаточне рішення з даного питання буде вирішуватися на позачерговій сесії міської ради, яка відбудеться завтра, 23 січня 2024 року.

У «Різному» члени профільної комісії обговорили питання встановлення дорожніх знаків на перехрестях міста Кобеляки та розчищення і посипання вулиць у зимовий період.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg