Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

16.11.2023 14:40

Розчищення доріг - важлива складова безпеки дорожнього руху

65560d8babc88__3.jpg

У рамках проєкту «Людський вимір: Інклюзивні дані для стабільності та розвитку» комунальне підприємство «Водоканал Плюс» отримало дисковий обрізувач дерев. І, починаючи з перших днів листопада поточного року, виконавчий комітет Кобеляцької міської ради спільно з комунальниками розпочав реалізовувати власний проєкт «Покращення екологічно-безпечного середовища Кобеляцької громади».

Постійні наші читачі пам’ятають, що вперше комунальники скористалися обрізувачем під час прибирання території кладовища де поховані німецькі полонені часів Другої світової війни в с.Ліщинівка.

Цього разу випробовували роботу обрізувача на території Підгорянського старостату. За допомогою обладнання було здійснено обрізку молодої порослі дерев та розчищення від деревно-чагарникової рослинності вздовж дороги, яка пролягає через село Сухе. Також цього дня було наведено лад вздовж старого цвинтаря та розчищено дорогу до музею-садиби відомого українського письменника Олеся Гончара. Спиляну деревину було перебито на щепу, якою будуть опалюватися навчальні заклади громади. Роботи з розчищення узбіч центральної вулиці села тривають.

Розчищення узбіч доріг від порослі для покращення видимості водіїв є важливою складовою забезпечення безпеки дорожнього руху. Тому у планах керівництва міської влади та адміністрації комунального підприємства систематично здійснювати роботи з розчищення узбіч доріг місцевого значення на території кожного старостинського округу.

Обладнання придбано завдяки проєкту «Людський вимір: Інклюзивні дані для стабільності та розвитку» та за підтримки Міжнародної організації з міграції та фінансування Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади. Виконавчий партнер проєкту – БО «Світло надії».

 

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg