Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

18.12.2022 17:58

На порядку денному питання роботи міської лікарні

639f46d1331ea__IMG_4869.jpg

15 грудня відбулося виїзне засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту та партнерських зв’язків.

Окрім членів профільної комісії участь у роботі взяли заступник міського голови Олена Стаднікова, депутат Полтавської районної ради Олег Решетило, головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Кобеляцька міська лікарня» Володимир Казирод та представники засобів масової інформації.

Питанням порядку денного засідання, яке вивчали депутати, було скорочення лікарів та медичного персоналу у лікувальному закладі. Саме тому воно проходило на базі міської лікарні.

Спершу Володимир Казирод провів членів профільної комісії кабінетами лікарів, які здійснюють прийом хворих у поліклінічному відділенні. Під час розмови з лікарями з’ясувалося, що в середньому вони щодня здійснюють прийом від 17 до 24 осіб у більшості випадків у першій половині дня. Тож коридори поліклінічного відділення та кабінети лікарів під час огляду, який відбувався після 13 години, переважно були порожніми.

Також члени комісії мали змогу оглянути терапевтичне та прийомне відділення. На власні очі побачили новий рентген-апарат, апарат УЗД та ін.

Головною метою візиту до лікувального закладу було не лише огляд відділень лікарні, а вивчення питання скорочення медичного персоналу.

Зі слів Володимира Казирода, жодного спеціаліста не звільнено, якщо скорочення і відбуватимуться, то будуть мінімальними.

У ході обговорення даного питання головний лікар надав ряд документів, з якими мають ознайомитися спеціалісти юридичного відділу міської ради, щоб з’ясувати чи дотримано всі норми трудового законодавства у лікувальному закладі в умовах воєнного стану.

639f46cb12280.jpg 639f46cb173df.jpg 639f46cb6b34f.jpg