Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

03.07.2022 10:50

Безпека дітей – це важливе питання сьогодення

62c14a4c19861__maxresdefault.jpg

Літо – чудова пора дитячих літніх канікул. Цей час дає можливість дітям відпочити та набратися сил на новий навчальний рік. Проте цьогорічні літні канікули у нашій країні проходять в умовах воєнного стану, тому безпека дітей – це важливе питання сьогодення.

Тож для того, щоб літо пройшло більш-менш безпечно і корисно для ваших маленьких домочадців, слід дотримуватися та пам’ятати кілька правил.

По-перше, швидкими темпами набирають популярності електросамокати. Діти, у захваті від такого виду транспорту, адже це сучасно, зручно та швидко. Тому необхідно встановити чіткі правила використання такого виду транспорту дитиною:

  • використовувати електросамокати під наглядом дорослих;

  • використовувати технічно справний та належним чином обладнаний транспорт;

  • не користуватися під час руху засобами зв’язку, тримаючи їх у руці;

  • одягати шолом та інші захисні елементи;

  • під час здійснення маневрів переконатися у їхній безпечності.

По-друге, сьогодні мають місце факти керування неповнолітніми такими транспортними засобами, як мопеди та скутери, на що необхідні відповідні дозвільні документи.

Тож, шановні батьки, просимо вас дотримуватися вимог користування вказаними засобами для переміщення, адже слід пам’ятати, що дорога – це не місце для розваг, це підвищена зона небезпеки наших дітей!

І на завершення, щоб відпочинок біля води не обернувся трагедією для всієї сім’ї, слід пояснити дитині, до яких наслідків можуть привести нехтування порадами дорослих і власна неуважність.

У першу чергу дітей слід попередити, що:

  • купатися у водоймах закритого типу, де немає облаштованих пляжів і рятувальників, заборонено;

  • наближатися близько до води і заходити в неї можна тільки під наглядом дорослих;

  • у тих місцях, де поблизу знаходиться вивіска про заборону купання, купатися не варто, так як це може призвести до сумних наслідків;

  • у малознайомих місцях пірнати також суворо забороняється, так як це може призвести до травм та летальних випадків.

Пам’ятаємо, в умовах воєнного стану найголовніше зберегти життя та здоров’я кожної дитини, адже небезпека може бути там, де її не чекаєш. Тож батьки, більше часу проводьте зі своїми дітьми, систематично контролюйте проведення їхнього дозвілля, цікавтеся їхнім колом друзів та інтересів, так як ви несете повну відповідальність за здоров’я і життя своєї дитини.