Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

11.02.2022 15:24

Склали та вручили керівникам закладів 14 протоколів про адміністративне правопорушення та 1 припис щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства – тривають перевірки у Кременчуці

620663a4025d9__yzobrazhenye_viber_2022-02-11_10-26-32-439-1020x510.jpg

Спеціалісти Кременчуцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області продовжують позапланові та комісійні перевірки пов’язані з попередженням поширення коронавірусної хвороби.

З 04.02.2022р. по 10.02. 2022р. – були здійснені перевірки та розˋяснювальна робота з питань дотримання вимог постанов №17,13,8,10 Головного державного санітарного лікаря України, щодо карантинних заходів на 32 об`єктах, а саме:

4 – позапланових перевірок (заклади торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами).

Під час позапланових перевірок були виявлені порушення: відсутня розмітка для дотримання дистанції між покупцями, недостатня кількість деззасобів, недостатня кількість ЗІЗ).

28 -комісійних обстежень.

Спільно з представниками органів місцевого самоврядування, департаменту освіти, поліції  проведені  перевірки закладів громадського харчування, торгівлі, закладів освіти.

Під час перевірок були виявлені порушення: відсутній термометр, відсутня розмітка для дотримання дистанції між покупцями, недостатня кількість ЗІЗ (маски), відсутні дезінфікуючі засоби, в санвузлі відсутні рідке мило, паперовий рушник та антисептик, відсутній безконтактний термометр для вимірювання температури тіла відвідувачам, відсутні відмітки щодо проведення вологого прибирання та провітрювання в класних кімнатах.

Фахівці Кременчуцького районного управління за виявлені порушення склали та вручили керівникам закладів 14 протоколів про адміністративне правопорушення та 1 припис щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.

З працівниками 32 закладів провели роз’яснювальна робота по дотриманню протиепідемічних заходів, запроваджених на час карантину.

Головное управління Держпродспоживслужби в Полтавській області