Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

23.07.2024 14:15

У Кобеляцькій громаді планується проведення опитування щодо перейменування назв трьох сіл

669f9126c9e07__Red-Professional-Gradients-University-Education-LinkedIn-Single-Image-Ad.jpg

Відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та з метою відновлення історичної справедливості, у Кобеляцькій міській територіальній громаді планується проведення громадського опитування щодо перейменування трьох сіл: Кунівка, й Сухинівка (Сухинівський старостат) та Леваневське (Красненський старостинський округ).

Згідно із законодавством, необхідність у перейменуванні виникає у зв'язку з тим, що назви цих населених пунктів мають зв’язок з комуністичним минулим та не відповідають сучасним історико-культурним реаліям.

Громадське опитування стане важливим етапом у процесі перейменування, оскільки дозволить врахувати думку мешканців цих сіл та забезпечить прозорість і демократичність прийняття рішення. Кожен житель зможе висловити свою позицію та внести пропозиції щодо нових назв для своїх населених пунктів.

Опитування буде проведене в кілька етапів:

  1. Інформаційна кампанія: інформування жителів про мету та необхідність перейменування, а також про процедуру проведення опитування.
  2. Збір пропозицій: мешканці зможуть подавати свої варіанти нових назв через платформу E-DEM.
  3. Проведення опитування: голосування серед жителів щодо запропонованих варіантів нових назв.
  4. Підведення підсумків: аналіз результатів опитування та затвердження нових назв на сесії Кобеляцької міської ради з подальшим поданням відповідних документів до Верховної Ради України

Закликаємо всіх мешканців сіл Кунівка, Сухинівка та Леваневське взяти активну участь у громадському опитуванні, адже саме ваша думка буде вирішальною у цьому процесі.