Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

06.06.2024 09:27

Головне із засідання Виконавчого комітету

666156d012e22__IMG_0341.jpg

5 червня 2024 року виконуючий повноваження Кобеляцького міського голови - секретар ради Василь Кіптілий провів позачергове засідання Виконавчого комітету міської ради.

У ході засідання було підтримано внесення змін до показників бюджету Кобеляцької громади на 2024 рік. Зі слів начальника фінансового відділу міської ради Андрія Дацка, відповідно до розпорядження Полтавської обласної військової адміністрації, у бюджеті громади збільшено призначення по Відділу освіти міської ради на оплату праці педагогічних працівників в інклюзивних класах. Змінами пропонується затвердити субвенцію для підтримки осіб з особливими освітніми потребами у сумі 189 480 грн.

Підтримано і клопотання відділу освіти міської ради щодо тимчасового призупинення роботи сільських закладів дошкільної освіти у літній період для проведення ремонтних робіт.

Для більш прозорого та неупередженого проведення конкурсу на зайняття посади начальника відділу освіти Кобеляцької міської ради члени виконкому обговорили та погодили включення до складу конкурсної комісії членів виконкому та представників апарату виконавчого комітету міської ради.

На виконання Законів України «Про благоустрій населених пунктів» та «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», та з метою покращення естетичної привабливості міста й упорядкування дизайну адресного господарства, члени виконкому обговорили та рекомендували дотримуватися єдиного стилю при виготовленні адресних табличок. Таблички, встановлені до прийняття цього рішення, можуть використовуватися надалі, окрім тих, які морально застарілі чи написані російською мовою.

Одноголосно були погоджені питання опікунської ради, служби у справах захисту дітей та комісії з виплати матеріальних допомог військовослужбовцям.

Також виконком затвердив акти комісії з обстеження зелених насаджень, надавши дозвіл на видалення аварійних дерев, які несуть загрозу життю та майну людей.

Загалом на засіданні було розглянуто 39 питань, з яких по 38 прийняті відповідні рішення, а одне питання залишене на довивчення.

IMG_0338.jpg IMG_0341.jpg b6fef8dd-f5b2-4a6d-9caa-8e16eebe7e67.webp