Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

22.05.2024 08:30

На території Кобеляцької міської територіальної громади виявили сказ у собаки

664d82ef8e9c1__sobaka.webp

До фахівців Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини надійшло повідомлення про загибель безпритульного собаки, у якого спостерігали клінічні ознаки подібні до сказу у с. Сухинівка Кобеляцької міської територіальної громади Полтавського району.

Державні лікарі ветеринарної медицини виїхали на місце загибелі тварини для проведення епізоотичного обстеження та відбору зразків на дослідження. Патологічний матеріал направили до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області з метою виключення захворювання тварини на сказ.

Звітом про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 20 травня 2024 року у собаки підтверджено сказ.

Фахівцями Держпродспоживслужби Полтавщини ініційоване засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії з метою введення карантинних обмежень та оголошення неблагополучною по сказу територію с. Сухинівка Кобеляцької міської територіальної громади Полтавського району та затвердження Плану комплексних заходів з ліквідації сказу собаки на території неблагополучного пункту задля недопущення розповсюдження даного захворювання на інші території.

До загрозливої зони неблагополучного пункту віднесено: с. Лісне, с. Красне, с. Гайове Кобеляцької МТГ Полтавського району Полтавської області.

У неблагополучному пункті розпочаті оздоровчі заходи. Державною службою ветеринарної медицини проводяться БЕЗКОШТОВНІ щеплення проти сказу всіх сприятливих тварин у неблагополучному пункті та загрозливій зоні.

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.