Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

20.05.2024 16:49

«Екопарк» відновлює свою роботу

664b54e35f68d__5e5ccce52796b.jpg

Сьогодні, 20 травня 2024 року, відбулося засідання Кобеляцької міської державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під головуванням в.п.міського голови-секретаря міської ради Василя Кіптілого.

Члени комісії розглянули питання про знання карантину африканської чуми свиней на території комунального підприємства «Екопарк».

За інформацією заступника голови районної державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Полтавській районній державній адміністрації Василя Паращенка на території «Екопарку» та прилеглому до нього житлового мікрорайону в повному обсязі проведено план заходів з ліквідації африканської чуми свиней та недопущення її розповсюдження. Тож, всі члени комісії одноголосно підтримали зняття карантину, який діяв на території парку, з 21 травня 2024 року.

Окрім того, було рекомендовано проводити роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, які займаються утриманням свиней, населення та користувачів мисливських угідь для запобігання виникнення та поширення цієї хвороби.

Найближчим часом «Екопарк» розпочне свою роботу у звичному режимі. І всі охочі матимуть можливість поспілкуватися з тваринами, які там мешкають.