Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

09.04.2024 17:57

Увага! Карантин у Екопарку

6615574f8ba0c__Увага!-КЕкопарк-тимсавово-не-працює-(1).jpg

На засіданні Кобеляцької міської державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під керівництвом Василя Кіптілого було обговорено питання спалаху африканської чуми свиней на території Комунального підприємства «Екопарк».

У ході роботи засідання представники Держпродспоживслужби, виконавчого комітету міської ради, комунальних підприємств: «Екопарк», Водоканал Плюс», Центр ПМСД, міської лікарні та за сприяння працівників відділу поліції, місцевої державної пожежно-рятувальної частини ДСНС України з метою недопущення розповсюдження даного захворювання вирішили:

  • з 09 квітня 2024 року встановити карантин на території ККП «Екопарк», який знаходиться за адресою: м. Кобеляки, вул. Заворскло, 80;
  • визначити зону захисту навколо епізоотичного вогнища ККП «Екопарк» до якої віднести частину населеного пункту міста Кобеляки – вулиця Заворскло і провулок Ломоносова (мікрорайон Заворскло) та населений пункт Лісне.

Члени комісії також затвердили план заходів щодо локалізації та ліквідації африканської чуми свиней на території комунального підприємства «Екопарк», яким буде створено спеціальні загони (групи), які будуть здійснювати заходи з захисту та нагляду за карантинною зоною з метою недопущення розповсюдження даного захворювання на інші території громади.

Після проведення усіх дезінфікуючих заходів та закінчення терміну карантину роботу Екопарку буде відновлено. Про що буде повідомлено додатково.

Окрім того, повідомляємо, у разі виявлення ознак хвороби свійських тварин негайно телефонуйте на 101 або дільничному ветеринару.

15713.png