Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

11.01.2024 09:59

Як проходить перейменування вулиць у громаді

659fa05d48dc5__Слайд1.jpg

Інформуємо жителів громади, що етап голосування з перейменування вулиць та провулків на території Кобеляцької громади розпочався 18 жовтня 2023 року відповідно до розпорядження міського голови.

У розпорядчому документі прописано, що перейменування вулиць здійснюється на виконання ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та проходитиме у два етапи, щоб не порушувати Конституційні права жителів громади.

І етап проходив у паперовому вигляді та за допомогою гугл-форми й тривав 30 днів. Саме у цей період здійснювався збір пропозицій від жителів громади щодо нових назвах вулиць і провулків.

II етап – безпосереднє голосування за пропозиції, які надійшли та набрали найбільшу кількість голосів. Голосування розпочалося 30 грудня 2023 року на Всеукраїнській платформі електронної демократії ЕДЕМ відповідно до рішення тридцять другої сесії Кобеляцької міської ради від 11.05.2023 № 07 «Про затвердження Положення про електронні консультації та опитування в Кобеляцькій міській раді Полтавського району Полтавської області та Положення про електронні петиції в Кобеляцькій міській раді Полтавського району Полтавської області». Останній термін підтримки чи відхилення пропозицій – 18 січня 2024 року.

Протягом останніх трьох місяців Кобеляцька міська рада не порушувала Конституційні та інші права мешканців громади, а навпаки, активно залучала місцеві ініціативи для участі у процесі прийняття рішень, зокрема, щодо перейменування вулиць.