Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

18.10.2023 17:07

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення нових назв об’єктів топонімії у Кобеляцькій міській територіальній громаді

652fe6bbeb97a__Слайд1.JPG

Надаємо для ознайомлення Перелік топонімів у громаді, які возвеличують росію й СРСР та пропозиції комісії відповідно до розпорядження.

Запрошуємо мешканців Кобеляцької громади вносити свої пропозиції нових назв шляхом звернення з питання найменування/перейменування об’єкту топоніміки, в якому викласти свій ОБГРУНТОВАНИЙ варіант найменування/перейменування цього об’єкту.

1. Організатор громадського обговорення: Виконавчий комітет Кобеляцької міської ради

Строк проведення громадського обговорення – два місяці з дня оприлюднення офіційного повідомлення про його початок.

Форма проведення громадського обговорення – публічні консультації, які будуть здійснюватися у два етапи:

І етап – збір пропозицій від жителів Кобеляцької територіальної громади – учасників громадського обговорення у термін з 18 жовтня до 16 листопада 2023 року включно.

ІІ етап – електронне голосування на платформі E-dem (розділ «Консультації з громадськістю» на офіційному вебсайті Кобеляцької міської ради), оголошення про яке буде оприлюднено окремо, після розгляду та аналізу поданих пропозицій.

Основною метою І етапу публічних консультацій є збір пропозицій від жителів громади щодо нових назв вулиць та провулків у населених пунктах Кобеляцької міської територіальної громади, запропонованих до перейменування в рамках процесу декомунізації та деколонізації.

Публічні консультації стосуватимуться об'єктів, що містять назви, які підпадають під дію підпункту «є» пункту 4 частини першої статті 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та топонімів радянського і російського минулого, з маркерами чужої історії і культури.

Подати пропозиції щодо перейменування можна:

- в електронному вигляді, заповнивши анкету-опитувальник окремо по кожному старостинському округу та місту Кобеляки.

- листом на електронну пошту Кобеляцької міської ради за адресою: 21051562@mail.gov.ua.

Пропозиції учасників громадського обговорення у паперовому вигляді здійснюватимуться по старостинських округах у адмінприміщеннях, по місту Кобеляки скринька стоятиме у фойє ЦНАПу. Електронною поштою пропозиції подаються із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактного телефону та адреси особи, яка їх подає.

Анонімні пропозиції розглядатися не будуть.

У разі внесення пропозиції щодо присвоєння вулиці чи провулку імені фізичної особи, ювілейної та святкової дати, назви і дати історичної події, до пропозиції необхідно додати коротке обґрунтування та інформаційну довідку про фізичну особу, ім'я якої пропонується присвоїти, ювілейну, святкову чи історичну дату або назву історичної події, назву якої пропонується присвоїти.

У разі, якщо у фізичної особи, ім'я якої пропонується присвоїти вулиці чи провулку, є родичі (діти, вдова, вдівець, а якщо їх немає - батьки, рідні брати та сестри), необхідно також отримати їх письмову згоду на присвоєння імені.

При виникненні запитань чи уточнень можна звертатися до уповноваженої особи, відповідальної за збір пропозицій – головного спеціаліста Відділу культури, туризму, молоді та спорту Кобеляцької міської ради Наталії ЛЯХ (05343) 3-11-34

Усі запропоновані варіанти назв будуть розглянуті на відкритому засіданні робочої групи з підготовки пропозицій щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Кобеляцької міської територіальної громади в рамках процесу декомунізації та деколонізації, про дату та час якого буде повідомлено окремо.

За результатами опрацювання поданих пропозицій буде підготовано перелік запитань (назви вулиць та провулків у населених пунктах Кобеляцької міської територіальної громади, які підлягають перейменуванню і виносяться на громадське обговорення) та варіантів відповідей (належно обґрунтованих пропозицій, поданих згідно процедури), які після затвердження на Комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, площ, скверів та інших об’єктів на території Кобеляцької міської ради територіальної громади, буде винесено на голосування Е-DEM.

Посилання на Гугл-форму для голосування:

Вільховатський СО - https://forms.gle/qPYd8iYpew46pnmD6

Канавський СО - https://forms.gle/QPUCBHkJXxXAgfJM9

м.Кобеляки - https://forms.gle/Q8JLJKWJAA7742iB6

Красненський СО - https://forms.gle/4kyRwhmXCXteyEHfA

Озерський СО - https://forms.gle/twLj6ZetJWCV4aoc9

Підгорянський СО - https://forms.gle/DWqTdKtqiyNrkgKcA

Придніпрянський СО - https://forms.gle/hfv2YwbN6U9e9DNG7

Світлогірський СО - https://forms.gle/nE27Gp8yfuFptEqa7

Сухинівський СО - https://forms.gle/mQgU5nVtNp25HRHX6

Шенгурівський СО - https://forms.gle/eW1UXgapvcHqoujx6

Бланк паперового опитування знаходиться ТУТ