Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

20.12.2023 15:36

Підготовка до чергової сесії міської ради

6582edf1eed87__b02f1320aa1ac06def54efc8d77a92a8.jpg

У рамках підготовки до чергової сесії міської ради Таміла Шевченко провела засідання постійної комісії з питань економічної політики, власності, бюджету, тарифів та цін.

Члени профільної комісії ознайомилися зі Стратегію розвитку Кобеляцької міської територіальної громади на період до 2027 року та Планом заходів з реалізації Стратегії розвитку Кобеляцької міської територіальної громади на 2024 - 2026 роки.

Заслухали програми: соціального захисту населення; захисту прав дітей; інформатизації; фінансової підтримки та розвитку Кобеляцької міської лікарні; діяльності та утримання трудового архіву; соціального захисту та підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

У ході обговорення вищезгаданих питань рекомендовано внести їх до проєкту порядку денного сорокової сесії міської ради.

Щодо програм соціального захисту та підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України та соціального захисту населення комісія рекомендувала розробнику – відділу соціального захисту населення міської ради збільшити загальні обсяги фінансування витрат у частині надання матеріальних одноразових допомог: військовослужбовцям у сумі 6 млн грн та громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах (лікування тяжких та рідкісних хвороб, оперативні втручання) передбачити кошти в сумі 2 млн грн.

Зазначимо, що термін дії місцевих програм розрахований на 2024-2027 роки. Фінансування здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету.

Цього дня члени профільної комісії внесли зміни та доповнення до статутів двох комунальних підприємств – «Водоканал Плюс» та «Кобеляцька міська лікарня». Дані зміни стосуються статутної діяльності даних підприємств. Також депутати підтримали й майнові питання та питання внесення змін до структури апарату виконавчого комітету міської ради та відділу культури, туризму, молоді та спорту.

Жвавого обговорення набуло питання формування бюджету Кобеляцької міської територіальної громади на 2024 рік. У ході його обговорення були детально розглянуті не лише джерела наповнення доходної частини бюджету, а й видатки, пов’язані з утриманням бюджетних установ та фінансуванням програм. Зі слів начальника фінансового відділу Андрія Дацка проєкт бюджету громади сформований відповідно до вимог Бюджетного кодексу України. На утримання установ враховані лише першочергові витрати.

Обговорення головного фінансового документа громади було тривалим. Лунали різні пропозиції щодо опрацювання змін та доповнень до його проєкту. У результаті – технічна перерва.

Маємо надію, що засідання профільної комісії відбудеться найближчим часом, і на сесії міської ради, яка запланована на 22 грудня, буде прийнято відповідний фінансовий документ.