Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

20.12.2023 10:38

Розпочалася підготовка до чергової сесії міської ради

6582a7fd66a42__3.jpg

Готуючись до чергової сесії міської ради Вікторія Омеляненко провела засідання профільної постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту та партнерських зв’язків.

У ході роботи засідання члени профільної комісії розглянули кілька проєктів рішення соціального спрямування.

Так, проєктом програми «Про затвердження Програми соціального захисту населення Кобеляцької міської територіальної громади на 2024 – 2027 роки» передбачається надання матеріальної допомоги соціально вразливим верствам населення; громадянам на проведення тяжких оперативних втручань; тяжкохворим та хворим на особливо тяжкі захворювання; на поховання осіб, які не досягли пенсійного віку, не отримували соціальної допомоги; громадянам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи; фінансова підтримка ветеранів і осіб з інвалідністю тощо.

Окрім того, заходи Програми передбачають відшкодування витрат за тимчасове перебування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у притулках та кризових центрах. Загалом на реалізацію Програми передбачено кошти міського бюджету в сумі 5 млн 632 тис. грн та обласного бюджету – 225 тис. грн.

Наступною була розглянута Програма соціального захисту та підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на 2024 – 2027 роки. Основним завданням Програми є надання комплексної допомоги Захисникам і Захисницям України, ветеранам війни, постраждалим учасникам Революції Гідності, членам їхніх сімей та членам сімей загиблих (померлих) Захисників і захисниць України та виплата одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, які проходять військову службу за контрактом на лікування та реабілітацію, санаторно-курортне оздоровлення осіб з інвалідністю внаслідок війни та на поховання тощо.

Головною метою даної Програми є забезпечення матеріальних гарантій, морально-психологічних станів та підвищення рівня поінформованості з питань соціальної підтримки Захисників і Захисниць України, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. Всього програмою передбачено з міського бюджету – 6 млн 800 тис. грн, з обласного бюджету – 481 тис. грн.

У ході роботи засідання була розглянута Програма захисту прав дітей Кобеляцької міської територіальної громади на 2024 – 2026 роки. Головною метою даної Програми є запобігання жорстокості та фактів вчинення домашнього насилля; забезпечення соціальних стандартів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; збереження та відновлення житлових та майнових прав; правовий захист дітей; розвиток сімейних форм виховання, створення і популяризація патронату, покращення умов проживання, виховання та розвитку дітей в дитячих будинках сімейного типу тощо. Всього з міського бюджету на реалізацію заходів передбачено кошти в сумі 705 тис. грн.

Члени профільної комісії також підтримали Програму фінансової підтримки та розвитку Комунального некомерційного підприємства «Кобеляцька міська лікарня» Кобеляцької міської ради на 2024 – 2026 роки. Фінансування заходів Програми здійснюватиметься за рахунок коштів, отриманих від Національної Служби здоров’я України; коштів державного та обласного бюджетів у вигляді міжбюджетних трансфертів; коштів місцевих бюджетів, а саме: Кобеляцької міської та Білицької селищної територіальних громад й коштів, отриманих від надання підприємством платних послуг. Обсяг фінансування програми на три роки складає 35 млн 551 тис. грн.

У блоці медичних питань депутати розглянули зміни до Статуту Комунального некомерційного підприємства «Кобеляцька міська лікарня» у частині зміни назв посад. Пропонується посаду головного лікаря змінити на «директора» та посаду заступника головного лікаря на заступника директора та інші.

Розглянули члени профільної комісії й питання внесення змін до структури та загальної чисельності працівників відділу культури, туризму, молоді та спорту Кобеляцької міської ради. Проєктом рішення передбачається виведення зі штату установи інструкторів по спорту.

У результаті, всі розглянуті питання, рекомендовано до розгляду на сороковій сесії Кобеляцької міської ради.

1.jpg 2.jpg 3.jpg