Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

14.12.2023 09:41

Головне із пленарного засідання

657ab19211748__5.jpg

Виконуючий повноваження міського голови-секретар ради Василь Фещенко провів тридцять дев’яту сесію Кобеляцької міської ради восьмого скликання.

Перед початком роботи депутати міської ради та присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто загинув внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів.

Далі Василь Фещенко вручив Подяки міської ради з нагоди професійного свята Дня місцевого самоврядування, яке було напередодні, депутатам – Вікторії Омеляненко, Ігорю Проценку та Віктору Фесюрі.

Далі депутати затвердили регламент роботи та сформували порядок денний пленарного засідання, додатково включивши сім питань. Всі інші питання, які були запропоновані до розгляду – земельні. Загалом, народні обранці мали розглянути близько ста питань.

Роботі пленарного засідання передували засідання профільних постійних комісій, на яких депутати детально вивчали всі питання. Тож без обговорення та переважно одноголосно були прийняті майнові питання та питання внесення змін до бюджету на 2023 рік.

У блоці земельних питань більшість з них була прийнята без обговорення. Два питання, які стосувалися продовження оренди землі були повернуті на доопрацювання. Чотири проєкти рішень були не прийняті, так як не набрали необхідної кількості голосів.

Не залишилось без обговорення і питання, яке стосувалося затвердження проекту землеустрою на земельну ділянку та поділу її на частини для поводження з відходами за межами села Красне. Деякі депутати висловлювали свою думку щодо відмови у прийнятті даного рішення, інші ж навпаки підтримували даний проєкт рішення.

«Наразі Полтавська область потрапила до пілотного проєкту по будівництву чотирьох переробних заводів. Минулого місяця був підписаний Меморандум про співпрацю між Міндовкілля, Полтавською ОВА та чотирма громадами, у т.ч. і Кобеляцькою. Земельна ділянка, яка планується виділитися для будівництва переробного заводу повинна пройти всі відповідні експертизи до яких будуть залучені представники екологічної, геодезичної та інших служб. Лише після усіх погоджень про доцільність земельної ділянки, буде можливість побудувати переробний завод за кошти інвесторів. Вартість такого заводу близько 600 млн євро. На ньому буде створено близько 90 робочих місць, де зможуть працювати жителі Красненського старостату. Виділення земельної ділянки це лише перший крок. Такі ж переробні підприємства планується будувати окрім Полтавської у Київській та Одеській областях», – наголосив Василь Фещенко.

Після тривалого обговорення депутати підтримали дані проєкти рішень.

У роботі пленарного засідання взяли участь заступники міського голови Михайло Брейко, Олена Стаднікова та Сергій Омельченко, керівники структурних підрозділів й відділів апарату виконавчого комітету міської ради та громадськість.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 7.jpg 8.jpg