Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

12.12.2023 08:23

Комісія розглянула бюджетні та майнові питання

6577fcdb3a5f5__дацко.jpg

У рамках підготовки до чергової сесії Кобеляцької міської ради Таміла Шевченко провела засідання профільної постійної комісії з питань економічної політики, власності, бюджету, тарифів та цін.

Участь у роботі засідання взяли депутати міської ради Марина Ященко, Віктор Фесюра, Сергій Галушко, Василь Кіптілий, виконуючий повноваження міського голови-секретар ради Василь Фещенко, його заступники Олена Стаднікова Сергій Омельченко, Михайло Брейко, та працівники апарату виконавчого комітету міської ради.

Спершу члени профільної комісії ознайомилися з проєктом рішення «Про внесення змін до показників бюджету Кобеляцької міської територіальної громади на 2023 рік». Проєктом рішення було запропоновано виділити додаткові кошти в сумі 644 457 грн, які спрямувати на:

- виконання місцевої програми цивільного захисту – 20 тис.грн (придбання гучномовців) та на заробітну плату працівників РЛП «Нижньоворсклянський» - 64 457 грн;

- Відділу культури, туризму, молоді та спорту на поточний ремонт водопостачання та водовідведення Центру культури та дозвілля, придбання твердого палива для сільських клубних закладів та кормів для харчування тварин, які мешкають «Екопарку» – 140 тис. грн;

- Кобеляцькій міській лікарні на виготовлення технічної документації – 70 тис. грн та на поповнення резервного фонду - 350 тис. грн.

Також даним проєктом рішення запропоновано залишки коштів, які виникли на кінець року та були надані з бюджету громади у 2023 році, зберігати на рахунках установ державного бюджету – Кобеляцького відділу поліції та відділення ДСНС м.Кобеляки. Перераховані кошти використати за цільовим призначенням у наступному 2024 році.

Під час обговорення даного питання Василь Фещенко запропонував додатково виділити 200 тис. грн на виконання ще однієї програми – підтримки матеріально-технічного забезпечення підрозділів СБУ в Полтавській області. Депутати погодили проєкт рішення зі змінами.

Голова бюджетної комісії Таміла Шевченко наголосила на необхідності завчасного вивчення питання формування бюджету громади на наступний 2024 рік. Начальник фінансового відділу Андрій Дацко повідомив, що даний проєкт рішення буде найближчим часом поданий на розгляд членів бюджетної комісії.

Наступними до розгляду були майнові питання, які стосувалися прийняття на безоплатній основі у комунальну власність Кобеляцької громади рухомого та нерухомого майна та ряд інших.

Насамкінець, Марина Ященко порушила питання дотримання температурного режиму, харчування та надання якісних освітніх послуг у навчальних закладах громади.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 5.jpg 6.jpg