Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

30.11.2023 15:49

Фінансова підтримка для ВПО

656892b6e685a__1.jpg

Для внутрішньо переміщених осіб, які належать до вразливих категорій громадян – багатодітні родини, особи з інвалідністю та вагітні спеціалістами благодійної організації «Світло надії» було здійснено видачу сертифікатів на продукти харчування та засоби гігієни. Дана підтримка стала можливою за співпраці заступниці міського голови Олени Стаднікової та благодійної організації "Світло надії".

За допомогою сертифікату в магазині АТБ можна придбати продукти харчування (крім алкоголю та тютюну). Один сертифікат має ціну 2000 грн та видається на одне домогосподарство.

Придбати побутову хімію та засоби гігієни можна в магазині Єва, його вартість – 1500 грн. Сертифікати можна використати за раз. Якщо вартість придбаного товару перевищує вартість сертифіката, різницю необхідно покрити іншим способом оплати. Якщо вартість покупок нижча за вказану суму в сертифікаті, кошти не повертаються.

Окрім видачі сертифікатів, для переміщених осіб також було проведено мінізаняття з психологічної просвіти. Наразі психічний стан кожної людини потребує підтримки та є актуальним для сьогодення.

Наразі при Кобеляцькому ліцеї Полтавської обласної ради діє кімната психологічної підтримки, куди можуть звернутися за кваліфікованою допомогою як місцеві жителі, так і переміщені особи.

Видача продуктових сертифікатів була здійснена БО «Світло надії» за підтримки Гуманітарного фонду для України, Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine, Acted Ukraine.

Р.S. Хочемо наголосити, що видача сертифікатів буде продовжуватися і для інших категорій вразливості. Тож слідкуйте за оголошеннями.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg