Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

21.11.2023 16:03

Ми вільні творити майбутнє

655cb8c12ddbc__3.jpg

Сьогодні, 21 листопада, кобелячани разом з усією Україною відзначають День Гідності та Свободи. Згадують тих, хто у час революційних подій 2013-2014 років продемонстрував силу духу українського суспільства.  

В межах заходу у публічній бібліотеці для учнів 9-тих класів опорного закладу «Кобеляцький ліцей № 1» була проведена година гідності й патріотизму «Ми вільні творити майбутнє», у рамках якої молодь переглянула документальний фільм «Марш гідності».

Долучились до заходу і в.п. міського голови-секретар ради Василь Фещенко та начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Валентина Пелюхня.

«Ми повинні пам’ятати про події 1990, 2004 та 2013 років – Студентську революцію на граніті, Помаранчеву революцію та Революцію Гідності. Повинні пам’ятати людей, які не побоялись і стали на захист європейського руху країни. Всі вони – символи Революції Гідності», – зазначив Василь Фещенко.

Окрім того, учнівська молодь разом з представниками влади хвилиною мовчання і покладанням квітів до підніжжя пам’ятника загиблим учасникам АТО та до експозиції воїнів-захисників, які загинули у російсько-українській війні  вшанували пам'ять, тих хто віддав своє життя за національні інтереси нашої держави.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg