Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

02.11.2023 16:00

Обговорено питання використання та інвентаризації полезахисних смуг на території громади

6543ab865a946__2.jpg

Нещодавно за ініціативи заступника міського голови Сергія Омельченка відбулася зустріч аграріїв Кобеляцької громади із заступником директора Департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації Віктором Скриль та начальником відділу моніторингу земельних і водних ресурсів Департаменту АПК Аллою Косик.

Питання, яке обговорювали учасники зібрання – використання та інвентаризації полезахисних смуг на території Кобеляцької міської територіальної громади.

У ході обговорення представники Департаменту рекомендували громаді провести інвентаризацію земель під полезахисними смугами з подальшою передачею їх у користування на умовах оренди землекористувачам прилеглих земельних ділянок до полезахисних лісосмуг. Решту полезахисних лісосмуг, які залишаться, будуть обслуговувати територіальною громадою, створивши комунальне підприємство.

Віктор Скриль повідомив, що діє обласна Програма ефективного використання земельних ресурсів Полтавщини на період 2022-2027 років, якою передбачено проведення інвентаризації земельних ділянок зайнятих полезахисними смугами, розташованих на землях сільськогосподарського призначення та інвентаризацію земель водного фонду на умовах співфінансування за рахунок обласного бюджету та запросив Кобеляцьку громаду долучитися до участі у реалізації заходів даної Програми.

По завершенню, представники сільськогосподарського бізнесу громади підписали звернення до депутатів Кобеляцької міської ради щодо детального вивчення даного питання.

Окрім того, представники Департаменту Полтавської ОВА відповіли на питання та надали роз’яснення щодо права фермерів викуповувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

 

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg