Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

27.10.2023 11:20

«Робота для ВПО: ти потрібен!»

653b72d900e67__robota-vpo.webp

У межах інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен!», ініційованої Мінреінтеграції, розповідаємо про корисні сервіси, які допоможуть працевлаштуватися.

Для внутрішньо переміщених осіб наявність роботи – це важливий фактор інтеграції у приймаючі громади. Тож куди звертатися переселенцям, аби пришвидшити працевлаштування на новому місці, – роз’яснюємо нижче.

Єдиний портал вакансій Державного центру зайнятості. Тут зібрано понад 200 тисяч актуальних вакансій по всій країні. Ознайомитись із вакансіями можна за посиланням.

Ради ВПО та Координаційні центри підтримки цивільного населення в областях. Всебічно допомагають переселенцям інтегруватися у нові громади.

Мережа центрів зайнятостіКонсультують щодо працевлаштування, професійного навчання чи перенавчання, супроводжують на всіх етапах пошуку роботи.

З інформацією про необхідні документи та процес реєстрації ВПО у відділеннях Державного центру зайнятості можна ознайомитись за посиланням.

Урядова програма єРобота. ВПО можуть отримати гранти, скориставшись програмами «Власна справа» чи «Гранти на створення або розвиток власного бізнесу». Дізнатися про умови програм можна за наведеним лінком. Наразі на порталі Дія доступні державні гранти на власну справу, на сад або теплицю й на переробне господарство.

Онлайн портали та сервіси:

  • Work.uaта Robota.ua Одні з найпопулярніших в Україні. На них можна не лише переглядати вакансії, але й розмістити власне резюме. Також вони мають тематичні блоги.
  • Lobby X Онлайн-сервіс, де зібрані найрізноманітніші вакансії: від фахівців із кібербезпеки та бухгалтерів до SMM-менеджерів Збройних Сил України.
  • HappyMonday На платформі зібрані вакансії для роботи віддалено. Також є розділ «Твоя кар’єрна перемога», який стане у пригоді молоді з-поміж ВПО віком від 18 до 35 років.
  • EmployUkraine Англомовна платформа для пошуку вакансій. Тут обов’язково потрібно зареєструватися та заповнити інформацію у профілі.
  • Jooble Портал, де розміщені пропозиції від провідних українських та міжнародних компаній.