Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

23.10.2023 16:57

Увага! Розпочато пілотний проєкт Мінветеранів щодо запровадження інституту "Помічник ветерана"

65367be86460c__d4fe9501bdabaa3c788b5700fcac514f_XL.jpg

Кобеляцька міська рада повідомляє, що з жовтня поточного року Полтавську область включено до участі в пілотному проєкті Мінветеранів щодо запровадження інституту "Помічник ветерана", реалізація якого здійснюється в порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 16.06.2023 р. № 652 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо запровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя».

Запрошуємо ветеранів та членів їх родин взяти участь в даному проєкті.

Заяву на участь можна подати безкоштовно в електронній формі до 05 листопада за посиланням.

Це проєкт для ветеранів та членів їх родин, які готові допомогти іншим ветеранам легко та гідно пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя, отримати послуги та пільги, які заслужено гарантовані їм державою.

Проєкт базується на принципі "рівний-рівному". На платформі е-ветеран зазначають: це означає, що, люди діляться знаннями та своїм власним пережитим досвідом, допомагають та співчувають одне одному. Підхід відрізняється від інших видів підтримки тим, що джерело підтримки є рівна за статусом людина, яка фундаментально схожа на того, кому вона допомагає. Їх відносини будуються на принципі рівності. Рівна людина спроможна надати допомогу чи підтримати тільки тому, що в неї є відповідний досвід: він чи вона пережили теж саме і можуть відчути чи зрозуміти, що переживає людина в схожих обставинах.

Хто може взяти участь в проєкті:

- ветеран війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, член сім’ї ветерана, постраждалий учасник Революції Гідності, член сім’ї загиблого (померлого) ветерана, член сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України та перебуваєте на обліку в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни;

- той, хто має ступінь освіти не нижче молодшого бакалавра;

той, хто має Реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);

- той, хто відчуває в собі сили стати центром ветеранського життя у своїй територіальній громаді.

Як подати електронну заяву:

Для заповнення заяви на платформі е-ветеран потрібні:

- електронний підпис: файловий ключ, апаратний ключ або Дія.Підпис;

- документ про освіту;

- членам сім’ї ветерана – документ, що підтверджує родинні зв'язки.

Авторизуйтеся у кабінеті на eveteran.gov.ua за допомогою електронного підпису. Покроково заповніть онлайн-форму заяви та пройдіть онлайн тестування. Переконайтесь, що відомості в заяві є коректними та правдивими. Підпишіть заяву за допомогою електронного підпису. Якщо заяву подає член сім'ї, ветеран має погодити її, наклавши свій електронний підпис.

Відповідальність за правдивість відомостей, що містяться в заяві, несе заявник. Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де буде перевірено наявність статусу.

Подати можна не більше однієї заяви від однієї особи. Відправлену заяву відредагувати не можна.

На вас очікує конкурсний відбір. Кандидати, які його успішно пройшли, будуть скеровані на навчання, підвищення кваліфікації, після чого можуть бути працевлаштовані в сервісному офісі при Кобеляцькій територіальній громаді, в якості помічника ветерана.

Основні обов’язки після проходження конкурсу та працевлаштування:

- Участь у проведенні моніторингу та визначенні потреб ветерана, у тому числі за допомогою цифрових інструментів Мінветеранів;

- інформування ветерана про програми підтримки;

консультування щодо реалізації гарантій, пільг, прав, оформлення документів, отримання публічних послуг;

- налагодження комунікації між ветеранами та надавачами публічних послуг, участь в опрацюванні інформації про ступінь задоволеності якістю надання публічних послуг, формування пропозицій щодо удосконалення якості їх надання;

- формування пропозицій щодо удосконалення можливостей громади у задоволенні потреб ветеранів, активного залучення ветеранів до життя громади, використання їх потенціалу для розвитку регіону і суспільства в цілому.

За додатковою інформацією щодо участі в проєкті звертатись до відділу соціального забезпечення Кобеляцької міської ради.