Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

16.10.2023 10:52

Зустріч практичного психолога з працівниками ДОЗ «Золотий півник»

652cebbc75de8__photo_2023-10-12_14-29-44.jpg

У межах проєкту «Зупинка: Я» у Кобеляцькій громаді пройшла групова зустріч практичного психолога Яніни Шабанової та працівників закладу дошкільної освіти «Золотий півник».

Учасники обговорювали питання підтримки батьків, діти яких мають особливі освітні потребами, і водночас - як допомогти батькам триматися у кризових ситуаціях.

Психологиня окреслила  шляхи полегшення адаптації дітей з особливими освітніми потребами - як краще зрозуміти їх та підтримати, як вчитися знаходити вихід зі складних ситуацій.

«Сьогодні вкрай важливо забезпечити психологічну стійкість усіх учасників освітнього процесу, надати і дітям, і їхнім батькам психологічну підтримку. Саме працівники дошкільних закладів можуть підтримати батьків, які мають дітей з особливими освітніми потребами», - наголосила Яніна Шабанова під час зустрічі з колективом.

Проєкт «Зупинка: Я» реалізовує ГО «Центр психологічної допомоги «Конфіденс» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) з метою надання комплексної психологічної допомоги та психоедукації для зміцнення психічного здоров’я, попередження виснаження та відновлення ресурсу громадян.

photo_2023-10-12_14-29-45.jpg