Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

13.10.2023 14:08

У громаді діють інструменти комунікацій між владою та громадськістю

6529251669f64__material-1571837677443-name-1571837677444.jpg

В умовах сучасного світу для покращення комунікації мешканців громади та місцевої влади щодо вирішення соціально важливих питань Кобеляцька міська рада підключена до єдиної платформи місцевої електронної демократії (скорочено – e-DEM), яка об’єднує найбільш затребувані інструменти електронної демократії.

Наразі через вебсайт міської ради підключені два сервіси:

  • консультації з громадськістю, які дозволяють владі дізнатися позицію мешканців громади з різних питань, а мешканцям – пропонувати свій варіант вирішення проблеми;
  • місцеві петиції, які дозволяють громадянам подати петицію до місцевої влади онлайн та привернути увагу до конкретного питання.

До цього процесу можуть долучатися громадяни, яким на дату проведення опитування виповнилося 18 років, та які зареєстровані і ідентифіковані на вебпорталі Е-консультацій.

Жителі громади самостійно реєструються та за потреби оновлюють відомості в особистому електронному кабінеті.

Хочемо наголосити, що з 12 жовтня та протягом 30 днів, на сайті міської ради у розділі "Консультації та опитування", який працює через платформу Е-DEM, розпочато голосування для жителів села Чкалове по перейменуванню даного населеного пункту.

Закликаємо громадськість долучатися до проведення консультацій з громадськістю чи петицій.