Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

13.10.2023 09:35

У Кобеляцькій громаді розпочнеться процес декомунізації

6528e537c3533__4.jpg

На території Кобеляцької громади знаходяться об’єкти топоніміки, які потребують перейменування. Саме для забезпечення належної реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» відбулося засідання робочої групи з перейменування (найменування) вулиць, провулків, площ на території Кобеляцької громади.

Члени робочої групи обговорили перелік вулиць та провулків територіальної громади, які першочергово потребують найменування та перейменування, як такі, що мають зв'язок з комуністичним та тоталітарним режимом.

Не залишилось осторонь і питання перейменування юридичних установ (підприємств) різних форм власності, які відповідно до законодавства також повинні змінити свою назву. Але тут має бути дотримана інша процедура.

У підсумку схвалено рішення про проведення громадського обговорення з метою опрацювання пропозицій щодо нових назв вулиць і провулків у населених пунктах.

Обговорення триватиме упродовж двох місяців та складатиметься з кількох етапів. Перший – збір пропозицій від жителів громади щодо нових назв вулиць та провулків. Другий етап – електронне голосування на платформі E-dem.

Жителі громади можуть можуть вносити свої пропозиції щодо нових назв вулиць з обґрунтуванням. Про початок обговорення буде повідомлено найближчим часом.

Участь у роботі засідання взяли в.п.міського голови-секретар ради Василь Фещенко, його заступники Михайло Брейко та Сергій Омельченко, старости, депутати міської ради, історики, краєзнавці та представники ЗМІ. До роботи комісії в режимі відеоконференції також долучився регіональний представник Українського інституту національної пам’яті в Полтавській області Олег Пустовгар.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg