Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

28.09.2023 17:10

Із засідання Виконавчого комітету

65158972b1ade__Виконком.JPG

Сьогодні, 28 вересня, відбулося засідання виконавчого комітету під керівництвом виконуючого повноваження міського голови-секретаря ради Василя Фещенка та керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Олени Постольник.

Першим члени виконкому розглянули питання «Про внесення змін до показників бюджету Кобеляцької територіальної громади на 2023 рік». Даним нормативним документом передбачається субвенція у сумі 156 458,00 грн від Білицької селищної ради на утримання КНП «Кобеляцька міська лікарня».

Також було підтримано надання дозволів на розміщення меморіальних дошок на фасадах навчальних закладів загиблим військовослужбовцям, які були колишніми учнями опорного закладу «Кобеляцький ліцей № 1» – Олексію Скрипнику, Миколі Ломову та Руслану Онікієнку, філії «Ліщинівська початкова школа» цього ж опорного закладу – Максиму Шевченку та  Шенгурівського ліцею – Миколі Білецькому.

У ході розгляду питань, які належать до компетенції Служби у справах дітей, виконавчим комітетом міської ради було відмовлено кільком заявникам щодо відчуження нерухомого майна, яке належить дітям через звуження майнових прав відносно їх неповнолітніх дітей.

У цьому ж блоці питань, члени виконавчого комітету одноголосно підтримали надання дозволів на здійснення правочинів щодо майна, неповнолітніх дітей та встановлення статуту дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.

Виконавчим комітетом був також погоджений блок питань роботи опікунської ради. До повноваження якої належать здійснення заходів, пов’язаних з захистом прав та інтересів осіб, які потребують опіки та піклування.

Виконком також розглянув заяви громадян про надання дозволів на видалення (кронування) зелених насаджень, зміну адресів об’єктів нерухомого майна тощо.

Загалом порядок денний засідання налічував близько сорока питань.