Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

17.09.2023 08:28

17 вересня - День усиновлення в Україні

65068e8bd2e68__Den-usynovlennia1.jpg

День усиновлення – свято в Україні, яке з 2023 року відповідно до Указу Президента України відзначається 17 вересня, співпадає з днем Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії і, мабуть, це не випадково. Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям, та дітям, які залишилися без батьківського піклування. Усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах дочки чи сина. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави.

Процедура усиновлення цифровізувалася і полегшилася до використання певних функціоналів на порталі «Дія». Тепер людям не потрібно витрачати багато часу, щоб ходити по різних інстанціях, збирати різні папери, адже більшу частину документів можна згенерувати на порталі «Дія». Завдяки чому українці, які хочуть усиновити дитину, можуть подати заяву онлайн.

На сьогоднішній день на території Кобеляцької ОТГ функціонує 2  прийомні сім’ї, в яких виховуються 5 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 15 сімей усиновили дітей, під опікою і піклуванням знаходяться 25 дітей.   Ці сім’ї дали кожній дитині найважливіше – щастя мати родину, батьківську турботу і тепло. Але є хлопчики і дівчатка, які ще чекають такої бажаної для них сім’ї.

В переддень свята хочеться побажати батькам і діткам міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові. Хай у Ваших домівках завжди панують спокій і затишок, нехай Ваше життя буде безхмарним та мирним.