Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

14.09.2023 16:55

Повідомлення про оприлюднення проекту документа державного планування та ЗВІТУ про стратегічну екологічну оцінку проекту “Генеральний план та план зонування території міста Кобеляки Полтавського району Полтавської області”

65035719caf94__01_03_2021_arxitektyra1.png

1. Повна назва документу державного планування: Генеральний план та план зонування території міста Кобеляки Полтавського району Полтавської області

2. Повне найменування органу, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Виконавчий комітет Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області.

3. Передбачена процедура громадського обговорення.

Дати початку та строки здійснення процедури.

22.08.2023 на офіційному вебcaйті Кобеляцької міської ради Полтавського району за посиланням опублікована Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документу державного планування “Генеральний план та план зонування території міста Кобеляки Полтавського району Полтавської області” (далі по тексту - Заява) та внесена до Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки за номером 23-08-1718-23, повідомлення про її оприлюднення розміщено офіційному сайті Кобеляцької  міської ради 22.08.2023 та внесене до Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки 23.08.2023.

Датою початку процедури громадського обговорення Заяви вважати 23 серпня 2023 року. Строк громадського обговорення, для надання зауважень і пропозицій у письмовому та електронному вигляді, встановлено 11 днів. Дата закінчення громадського обговорення Заяви - 2 вересня 2023 року.

Зауважень і пропозицій від департаменту охорони здоров’я та громадськості Полтавської ОВА щодо Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документу державного планування визначений строк не надходило.

Пропозиції від департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОВА враховані (вих. від 29.08.2023 №3737/03.2-24) враховані у Звіті про СЕО.

14.09.2023 на офіційному веб-caйті Кобеляцької міської ради Полтавського району (https://kobelyaky-miskrada.gov.ua/mistobudivna-dokumentaciya) опубліковані проєкт документа державного планування “Генеральний план та план зонування території міста Кобеляки Полтавського району Полтавської області” (далі – Проєкт ДДП) та розділ “Охорона навколишнього природного середовища. Звіт про стратегічну екологічну оцінку проекту “Генеральний план та план зонування території міста Кобеляки Полтавського району Полтавської області” (далі - Звіт про СЕО) та внесені до Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки реєстраційний номер 23-08-1718-23.

Дата початку процедури громадського обговорення проекту ДДП та звіту про СЕО – 14.09.2023.

Строк громадського обговорення встановлено 30 днів для надання зауважень та пропозицій у письмовому та електронному вигляді. Закінчення громадського обговорення (прийому зауважень та пропозицій) 14.10.2023 включно.

Громадські слухання не заплановані.

Повідомлення про оприлюднення Проєкту ДДП та Звіту про стратегічну екологічну оцінку розміщено на офіційному веб-сайті Кобеляцької міської ради Полтавського району та вносено до Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки за номером 23-08-1718-23.

4. Орган від якого можна отримати інформацію та адресу за якою можна ознайомитись з Проєктом ДДП, Звітом про СЕО та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується проекту ДДП.

Кобеляцька міська рада за адресою: вул. Касьяна, 29, м. Кобеляки, Полтавський район, Полтавська обл., 39200, конт. ном. тел. (05313)3-12-05

Micцe знаходження наявної екологічної інформації у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується проекту ДДП:

- офіційні веб-сайти Міністерства екології та природних pecypciв України, Департаменту екології та природних ресурсів і Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації, Головного управління статистики у Полтавській області, Кобеляцької міської ради Полтавської області.

5. Повне найменування органу до якого подаються зауваження i пропозиції, його поштова та електронна адреса, строки подання зауважень i пропозицій.

Кобеляцька міська рада за адресою: вул. Касьяна, 29, м. Кобеляки, Полтавський район, Полтавська обл., 39200, конт. ном. тел. (05313)3-12-05

Зауваження та пропозицій подаються у письмовому та електронному вигляді протягом 30 днів з 14 вересня 2023 року.

6. При розробці Звіту про СЕО відсутня необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту ДДП.

7. Строк подання зауважень і пропозицій до Проєкту ДДП та Звіту про СЕО, державними органами з питань охорони навколишнього природного середовища та з питань охорони здоров’я і відповідними підрозділами Полтавської облдержадміністрації не перевищує 30 днів з дня отримання графічних матеріалів Проєкту ДДП “Генеральний план та план зонування території міста Кобеляки Полтавського району Полтавської області”.