Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

13.09.2023 14:30

Микола Геринець віддав своє життя за рідну землю, за життя кожного українця

65019d58b8853__Слайд1.JPG

Нещодавно жителі села Орлик та Кобеляцької громади отримали сумну звістку – загинув уродженець села, захисник України – Микола Геринець.

Якби не вторгнення росії, він би продовжував щасливо жити, був би люблячим сином, чоловіком, батьком. Але війна змінила все…

На початку повномасштабної війни Микола Геринець долучився до лав оборонців України. Службу ніс у складі 2-го стрілецького відділення 2-го стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти, в/ч A7293, мав звання молодший сержант.

31 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання по захисту Батьківщини, поблизу села Діброва Сєвєродонецького району на Луганщині, бригада на чолі з Миколою потрапила під обстріл. Поранення, які отримав наш захисник, були несумісні з життям.

Церемонія прощання відбулася 6 вересня 2023 року на Алеї Слави кладовища Лісового, що в місті Київ. У загиблого героя залишилась дружина Ольга з маленькою донечкою Софійкою, мати та брат з сестрою.

Довідково: Геринець Микола Михайлович народився 01 грудня 1983 року в с.Орлик. По закінченню Орлицької загальноосвітньої школи здобув професію учителя історії у Полтавському педагогічному університеті імені Короленка.

Проходив строкову військову службу. Опісля працював у м.Київ там одружився і продовжував жити з родиною.

З 2014 по 2016 рік по контракту захищав східні регіони України. Учасник бойових дій.

Добрий, компанійський, жертовний, готовий прийти на допомогу. Надійна опора в родині... Саме таким його запам’ятають навічно.

Виконавчий комітет Кобеляцької міської ради висловлює співчуття рідним та близьким. Смерть найріднішої людини – велике випробування. В цю гірку мить поділяємо горе родини. Разом з Вами схиляємо голову в глибокій скорботі.