Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

12.09.2023 14:00

Кобеляцька громада отримає грант на втілення плану реагування!

650044d21c4e0__IMG_6772-1.jpg

У рамках проєкту «Людський вимір: Інклюзивні дані для стабільності та розвитку» представники Кобеляцької громади презентували план реагування – «Покращення  екологічно-безпечного середовища Кобеляцької громади».

Захід проходив у кілька етапів. Участь у ньому взяли 15 громад Полтавщини, які продемонстрували результати та презентували свої плани реагування, що допоможуть подолати найбільш нагальні потреби, які були визначені мешканцями громад під час фасилітованих діалогових сесій.

Теми проєктів, які представляли громади різноманітні: екологія, спорт, дозвілля, соціальна сфера, медицина, інклюзія тощо.

Кобеляцька громада вийшла з екологічним проєктом. Метою якого є упорядкування території громади та приведення її до належного санітарно-екологічного стану за допомогою спеціальної техніки – гідравлічного дискового обрізувача дерев. Обладнання значно прискорить та покращить:

-  обрізання гілок дерев вздовж узбіч доріг місцевого значення, що покращить видимість для учасників дорожнього руху;

-  видалення карантинних бур’янів, а це знизить перебіг загострення алергічних хвороб у жителі громади;

-  утримання місць масового відвідування (парки, сквери, майданчики для дозвілля, кладовища).

Та найголовніше те, що це обладнання можна буде використовувати під час проведення толок та різних акцій з прибирання не лише у Кобеляках, а й на території кожного населеного пункту громади.

За результатами  проєкт поданий міською радою, успішно пройшов відбір і має право на його реалізацію за рахунок грантових коштів у розмірі 12 тисяч доларів США.

Дякуємо представникам Міжнародної організації з міграції, благодійної організації «Світло надії», фасилітаторам за отримані знання, нові підходи у вирішенні нагальних проблем, за підтримку продовж всього проєкту та за можливість зміцнення спроможності нашої громади.

У дводенній зустрічі з обміну досвідом брали участь заступник голови Полтавської обласної військової адміністрації Олексій Бруслик, начальниця управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів та ВПО Полтавської ОВА Ніна Черняк, представник міжнародної організації з міграції Дмитро Мітяєв, виконавча директорка БО «Світло надії» Марія Бондаренко та заступник директорки Анатолій Павленко.

Проєкт впроваджується за підтримки Міжнародної організації з міграції та фінансування Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади. Виконавчий партнер у Полтавській області – БО «Світло надії».

IMG_6763.jpg IMG_7001.jpg IMG_7015.jpg