Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

06.09.2023 16:01

Проведення осінньої кампанії 2023 року з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин

64f8782700d6c__64f73c89de024397216637.jpg

Цьогоріч у зв’язку із веденням воєнного стану усі роботи з розповсюдження вакцини будуть проводитися без застосування авіації. Так, приманки з вакциною будуть розповсюджувати робочі групи шляхом наземного розподілу на узліссях, узбіччі доріг, річок, сільськогосподарських угідь, на території вирубок.

У кожній громаді створено робочі групи, в які увійшли спеціалісти ветеринарної медицини, лісівники, мисливці та представники органів місцевого самоврядування, а також за згодою представники національної поліції.

Дана кампанія спрямована на створення стійкого імунітету до сказу серед диких тварин, адже дикі тварини, а саме лисиці, є основним резервуаром збудника вірусу сказу в навколишньому середовищі. Своєю чергою це зменшить ймовірність передачі збудника захворювання до сільськогосподарських та домашніх тварин.

Весняна кампанія з пероральної імунізації знайшла позитивний відгук та підтримку серед населення, органів місцевого самоврядування та користувачів мисливських угідь в регіонах, де проходила кампанія, оскільки регуляція чисельності популяції червоної лисиці у зв’язку з воєнним станом не проводилась.

Додаткова. Приманка з вакциною безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. При виявлені приманок – не беріть їх до рук і не переносьте з місць розкладання.