Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

06.09.2023 11:21

Чистота і порядок у місті залежить від кожного з нас

64f8368473bf9__371926836_763947415739881_4262154380454398734_n.jpg

Кобеляцька міська рада спільно з КП “Водоканал Плюс” продовжує боротися за чистоту та благоустрій нашої громади. Комунальним підприємством вже здійснено прибирання усіх прибакових майданчиків та вдосконалюється графік вивозу відходів, щоб уникати перенаповнення контейнерів. Проте на більшості локацій містяни продовжують незаконно складувати сміття довкола баків.

⚠️Мова йде не тільки про рослинні рештки, а й про побутові та будівельні відходи. Нагадаємо, що у місті працює інспектор з благоустрою, який слідкує за тим, щоб люди не залишали відходи де заманеться. За останній час міською радою до відділу поліції подано 23 повідомлення про правопорушення. Задля ефективного виявлення проступків, у місті встановлено камери відеонагляду. Усі винні будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

🗑Ще однією проблемою, яка перешкоджає “очищенню” міста є відсутність культури сортування сміття громадянами.

Можемо спостерігати, що вулицями встановлено спеціальні баки – для пластику, скла, паперу та металу. Це, здавалося б, чудовий крок для формування свідомого поводження з відходами. Але у той же час хтось робить все за правилами – сортує відходи, миє упакування, сушить та розподіляє у відповідні контейнери, інші ж кидають загальне сміття туди, де було більше місця, не читаючи маркувань з думкою, що «потім все одно все це піде в одну купу». Засуджувати когось не варто, потрібно лише нагадати, що наше майбутнє, майбутнє наших дітей та планети – у наших руках, у нашому з вами пакеті з відходами.

♻️Невідсортоване сміття гниє на сміттєзвалищах, забруднює землю та океани, руйнує екосистеми. Сортування допоможе перетворити його на ресурс: робити з нього речі чи енергію, та зменшити кількість сміттєзвалищ. Органічні відходи можна компостувати та перетворювати на добрива чи біогаз.

✅Кобелячани, будьте свідомими та відповідальними!