Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

30.08.2023 16:11

Із сесійної зали

64ef400d2b10e__3.jpg

У вівторок, 29 серпня 2023 року, відбулося засідання тридцять шостої сесії Кобеляцької міської ради восьмого скликання. До порядку денного, за висновками профільних постійних комісій, було включили 85 питань.

На початку пленарного засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про захисників України, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність нашої країни.

Без обговорень та більшістю голосів депутати підтримали внесення змін до показників бюджету Кобеляцької міської територіальної громади на 2023 рік; про списання безнадійної заборгованості ліквідованого Акціонерного комерційного агропромислового банку «Україна».

Взяли до відома інформацію керівника Решетилівської окружної прокуратури про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Решетилівської окружної прокуратури упродовж І півріччя 2023 року.

Депутати внесли зміни до Програми розвитку та фінансової підтримки Кобеляцького Центру первинної медико-санітарної допомоги. Проголосували за майнові та кадрові питання тощо.

Підтримали також звернення до Полтавської обласної військової адміністрації щодо можливості надання спеціальних дозволів та механізмів вилову кабанів (диких, мангалів та свійських) з дикої фауни під час дії воєнного стану та до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо проєкту Закону про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни.

У «Різному» депутати обговорили питання проведення ремонту доріг місцевого значення на території Канавського старостинського округу. Стан доріг у напрямку села Іванівка знаходяться у незадовільному стані, саме тому всі перевірки відмовляються здійснювати перевезення пасажирів між селами та адміністративним центром.

Не залишилось осторонь питання благоустрою населених пунктів та можливості харчування учнів 5-11 класів.

Підняли депутати питання ремонту укриття в ОЗ «Кобеляцький ліцей № 2 імені Олеся Гончара». У ході обговорення було прийнято рішення найближчим часом провести на базі навчального закладу спільне засідання профільних постійних комісій для з’ясування усіх обставин.

З результатами голосування по кожному питанню можна ознайомитися за посиланням.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg