Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

30.08.2023 11:21

Кампанія з інформування платників податків щодо застосування РРО та ПРРО продовжується

64eefc155a70a__64ec8309ae31e.jpg

Податківці Кобеляцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області проводять заходи по роз'ясненню платникам особливостей застосування РРО/ПРРО у зв’язку із змінами у податковому законодавстві, запроваджених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі - Закон № 3219).

Зокрема, щодо застосування та використання реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО (далі – ПРРО) при провадженні господарської діяльності та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України № 3219, щоденно проводяться сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія».

Також акцентовано увагу, що суб’єкти господарювання, на яких поширюється дія Закону України від 06 липня 1995 року № 265-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265), для здійснення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі зобов’язані зареєструвати РРО або ПРРО в контролюючих органах.  

Крім цього,  щодня відбуваються зустрічі з платниками в приміщенні ЦОП, на яких працівники податкової інспекції надають практичну допомогу суб'єктам господарювання щодо завантаження та встановлення програмного безоплатного РРО ДПС, яке відповідає операційній системі пристрою та подання через Електронний кабінет, таких форм: 20-ОПП «Повідомлення про об’єкти оподаткування»; 1-ПРРО «Заява про реєстрацію ПРРО»; 5-ПРРО «Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа».

Податківцями акцентується увага на перевагах застосування безкоштовного ПРРО від ДПС. ПРРО ДПС розміщене на цифрових платформах та доступне для завантаження за посиланням:  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. ПРРО  ДПС – це зручне, безкоштовне рішення, призначене для проведення розрахункових операцій, переважно для мікро- та малого бізнесу, який працює у сфері торгівлі та надання послуг.

Кобеляцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області