Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

28.08.2023 16:44

На порядку денному - бюджетні питання

64eca4cd3dd23__IMG_7281.JPG

У рамках підготовки до тридцять шостої сесії міської ради восьмого скликання Таміла Шевченко провела спільне засідання постійних комісій з питань економічної політики, власності, бюджету, тарифів та цін і з питань соціального захисту, охорони здоров’я, світи, культури, спорту та партнерських зав’язків.

До роботи комісії долучились в.п.міського голови-секретар ради Василь Фещенко, його заступниця Олена Стаднікова, керівники структурних підрозділів та комунальних закладів міської ради.

Начальник фінансового відділу Андрій Дацко ознайомив з проєктом рішення «Про внесення змін до показників бюджету Кобеляцької міської територіальної громади на 2023 рік», яким передбачено затвердити зміни, а саме :

- надходження до спеціального фонду бюджету громади коштів від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній або комунальній власності (авансовий платіж) у сумі 37 278,00 грн. Кошти планується спрямувати Виконавчому комітету міської ради на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки чи прав на неї;

- субвенцію з місцевого бюджету на здійснення природоохоронних заходів на суму 500 000,00 грн, яку спрямувати на фінансування заходів проєктів – переможців конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2023 року;

- за рахунок залишку коштів спеціального фонду бюджету по фонду охорони навколишнього природного середовища у сумі 40 000,00 грн спрямувати на матеріально - технічне забезпечення РЛП «Нижньоворсклянський».

Окрім того, Андрій Дацко ознайомив з проєктом рішення щодо списання заборгованості ліквідованого Акціонерного комерційного агропромислового банку «Україна». Доповідач наголосив, що відповідно до Податкового кодексу України, листа Національного банку України та рішення Комісії Національного банку України з питань нагляду та регулювання діяльності банків Акціонерний комерційний агропромисловий банк «Україна» виключено з Державного реєстру банків тому підлягають списанню залишки коштів на котлових рахунках, які залишилися заблокованими в АК АПБ «Україна».

Головний спеціаліст сектору економічного розвитку та інвестицій Марина Пелюхня детально ознайомила з виконанням Плану соціально-економічного розвитку Кобеляцької міської територіальної громади у І півріччі 2023 року та про участь у проєкті «Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку».

Обговорили на комісії й підтримали затвердження програми фінансової підтримки Госпрозрахункового комунального підприємства «Переволочанське» та розвитку молодіжної політики «Молодь Кобеляччини». Внесли зміни до чинних програм розвитку фізичної культури і спорту та до розвитку та фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства «Кобеляцький Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Позитивні висновки бюджетної комісії отримали й ряд питань майнового характеру.

У ході роботи засідання два питання було знято та одне додатково включено до проєкту порядку денного чергової сесії, яка відбудеться 29 серпня 2023 року.

IMG_7281.jpg IMG_7284.jpg IMG_7289.jpg IMG_7300.jpg IMG_7302.jpg