Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

28.08.2023 13:07

Робота у профільних комісіях

64ec71db67aae__IMG_7264.JPG

Нещодавно, Микола Андрієнко провів засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів, земельних відносин та агропромислового розвитку.

У роботі якої взяли участь виконуючий повноваження міського голови-секретар ради Василь Фещенко, начальник відділу земельних відносин та екології Віталій Миркало, старости Красненського та Шенгурівського старостинських округів Ганна Зайченко та Наталія Камінська, члени профільної комісії: Ольга Татарко, Павло Голтвянський, Роман Киценко та Василь Рафальський.

На розгляд депутатів було подано 60 питань, які стосувалися:

- надання дозволів на розробку технічних документацій з нормативної грошової оцінки земель;

- надання дозволів на розробку технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності сільськогосподарського призначення;

- надання дозволів на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі;

- надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та інші.

У ході роботи засідання також було розглянуто звернення керівників фермерських та сільськогосподарських господарств, землі яких розташовані на території Орлицького, Придніпрянського, Вільховатського та Світлогірського старостинських округів по вирішенню питання врегулювання кількості кабанів, які завдають шкоду сільськогосподарським посівам.

З проханням допомогти вирішити дане питання виступили землекористувачі, поля яких межують з територією мисливського господарства «Філін».

Виконуючий повноваження міського голови-секретар ради Василь Фещенко запропонував підготувати звернення від депутатів міської ради до Полтавської військової адміністрації з проханням надати дозволи та механізм відлову кабанів (диких, «перехрестів» - нащадків диких і свійських свиней) з дикої фауни з метою врегулювання їх чисельності.

Пропозиція Василя Фещенка була одноголосно підтримана членами профільної комісії.

Також депутати додатково внесли ще два питання, які стосувалися затвердження Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності та про зменшення орендної плати за користування земельною ділянкою.

Питання «Про передачу земельних ділянок комунальної власності в державну власність» було залишили на до вивчення.

Загалом профільна постійна комісія рекомендувала включити до проєкту порядку денного чергової сесії міської ради 62 питання.

IMG_7269.jpg IMG_7272.jpg