Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

10.08.2023 15:48

У громаді триває проєкт «Людський вимір: інклюзивні дані для стабільності та розвитку».

64d4dc9472590__photo_2023-08-10_15-45-31.jpg

Протягом останніх трьох тижнів у Кобеляцькій громаді проходив другий етап проєкту «Людський вимір: інклюзивні дані для стабільності та розвитку». Основною метою якого є покращення взаємодії між місцевою владою та громадськістю у вирішенні проблем та згуртування громади, як відповідальної спільноти, а також підвищення залучення мешканців громади до прийняття рішень на місцевому рівні.

Учасниками проєкту були представники структурних підрозділів виконавчого апарату міської ради, депутатського корпусу, комунального підприємства, Молодіжної ради та активні мешканці громади.

У рамках проєкту учасникам необхідно було опрацювати потребу громади, зробити поглиблений аналіз та сформувати план реагування.

Під час визначення актуальних потреб найбільшого обговорення набуло питання покращення екологічно-безпечного середовища Кобеляцької громади.

З числа учасників проєкту було створено ініціативну групу для проведення якісного дослідження (опитування населення) з метою вивчення думки мешканців щодо санітарно-екологічного стану Кобеляцької громади та пропозиції щодо його покращення.

Під час фінальної другої діалогової сесії, яка відбулася 9 серпня, було презентовано узагальнені результати проведеного дослідження, проведеного напередодні. Опитуванням  охоплено 250 респондентів з дотримання гендерної рівності (60% жінки, 40% чоловіки) та з врахуванням пропорційності міського та сільського населення.

За результатами дослідження 49,2% респондентів оцінюють санітарно-екологічний стан громади, як незадовільний та акцентували увагу на вжитті додаткових заходів для його покращення.

Переважна більшість респондентів вказали на незадовільний стан узбіч уздовж автомобільних доріг та необхідності їх розчищення від зайвої рослинності та вказали на  недостатній рівень роботи зі знищення карантинних бур’янів.

Наразі,  команда працює над написанням плану реагування, яким передбачено  упорядкування території та створення  екологічно-безпечного середовища  для жителів громади.

Наступним кроком буде подання проєктної заявки на конкурс, аби залучити грантову підтримку в розмірі 12 тис. доларів.

Проєкт впроваджується за підтримки Міжнародної організації з міграції та фінансування Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади. Виконавчий партнер у Полтавській області – БО «Світло надії».

photo_2023-08-10_15-13-00.jpg photo_2023-08-10_15-44-20.jpg photo_2023-08-10_15-45-24.jpg photo_2023-08-10_15-45-31.jpg