Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

19.07.2023 15:55

Робота у профільних комісіях

64b7ddb83de1f__1.jpg

19 липня під головуванням Миколи Андрієнка відбулося спільне засідання профільних постійних комісій міської ради з питань містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку та підприємництва й з питань екології, природних ресурсів, земельних відносин та агропромислового розвитку.

У ході роботи депутати розглянули низку проєктів рішень. Зокрема, ознайомилися з блоком питань, які стосувалися затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з подальшим посвідченням права власності.

Підтримали затвердження Положення про порядок підготовки до проведення та самого проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису) на території міської ради.

Погодили надання дозволів на розробки проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок з подальшою передачею їх у користування та для сінокосіння і випасання худоби тощо.

Окрім того, члени профільної комісії розглянули питання розроблення схеми санітарної очистки населених пунктів громади. Необхідністю прийняття даного документа є дотримання норм Закону України «Про управління відходами». Документ містить графічні та текстові матеріали, які визначають черговість здійснення заходів з санітарного очищення, збирання, зберігання, перевезення, відходів на території громади. Наразі міська рада робить перший крок - розроблення схеми санітарної очистки. Наступні кроки – погодження з відповідними органами та затвердження цих Схем.

Розроблення та прийняття відповідного документа дасть можливість побудувати цикл збору відходів та значно покращити ситуацію зі стихійними сміттєзвалищами.

Загалом цього дня члени профільних комісій розглянули близько ста двадцяти питань, з яких три – зняли на доопрацювання, шість – рекомендували додатково внести до проєкту порядку денного пленарного засідання.

1.jpg 2.jpg 3.jpg