Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

17.07.2023 13:44

Члени виконкому погодили звіт про виконання бюджету громади за І півріччя 2023 року

64b51b88a8957__1.jpg

Сьогодні, 17 липня, під головуванням Василя Фещенка відбулося засідання виконавчого комітету Кобеляцької міської ради.

У ході засідання члени виконкому ознайомилися зі звітом про виконання бюджету міської територіальної громади за перше півріччя 2023 року.

Зі слів начальника фінансового відділу Андрія Дацка, головним бюджетоутворюючим джерелом бюджету міської громади, у частині податкових надходжень є податок та збір на доходи фізичних осіб, який складає 63,8% й місцеві податки та збори, що становлять 28,5% обсягу податкових надходжень до загального фонду бюджету.

Також основним джерелом надходжень неподаткових платежів та зборів є сплата за надання адмінпослуг, яка становить 56,4% до загального обсягу неподаткових надходжень.

Окрім того, бюджет громади отримав дотації з державного й обласного бюджетів та місцевих – Білицької селищної та Горішньоплавнівської міської громад, які були спрямовані на утримання закладів освіти, медицини та комунальні підприємства громади.

Що стосується видаткової частини, то вона була спрямована на фінансування установ та закладів громади по захищених статтях. В повному обсязі виплачено заробітну плату бюджетним працівникам, оплату енергоносіїв та фінансування зобов’язань, зареєстрованих розпорядниками коштів місцевого бюджету в органах казначейства.

На завершення Андрій Дацко запропонував погодити звіт про виконання бюджету міської територіальної громади за перше півріччя 2023 року по доходах у сумі 146 млн 921,2 тис. грн та по видатках у сумі 132 млн 804,0 тис. грн.

Члени виконавчого комітету одноголосно погодили проєкт рішення «Про затвердження звіту про виконання бюджету міської територіальної громади за перше півріччя 2023 року» та внесли його на розгляд чергової сесії міської ради.

1.jpg 2.jpg 3.jpg