Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

14.07.2023 08:45

Що нового на сайті громади

64b0e0ed881c5__Слайд1.JPG

Інформуємо жителів громади, що на сайті Кобеляцької міської ради з’явилися нові розділи: «Сплата штрафів ПДР»; «Електронні консультації та опитування» й «Електронні петиції».

Завдяки розділу «Сплата штрафів ПДР» мешканці громади мають змогу сплатити штраф ПДР за номером постанови на єдиній сервісній платформі в Україні, яка перевіряє всі доступні типи штрафів – Штрафи UA.

Завдяки розділу «Електронні петиції», як формі колективного звернення громадян до органу місцевого самоврядування, є можливість жителям впливати на розвиток громади шляхом подання петиції, яка обов'язкова до розгляду за умови набрання необхідної кількості голосів.

Місцеві електронні петиції, які створюються жителями громади потрапляють на розгляд до органу місцевого самоврядування – Кобеляцької міської ради через платформу E-DEM petition.e-dem.ua

Щоб ініціювати петицію та проголосувати, необхідно авторизуватись на сервісі електронної демократії із використанням BankID (доступно клієнтам переважної більшості банків України) або електронного цифрового підпису. Зміст тексту петиції має відповідати критеріям, описаним в документі "ПОРЯДОК подання та розгляду електронних петицій". Петиція буде розглянута, якщо набере 200 підписів. На збір підписів відведено до 30 днів.

«Електронні консультації та опитування» проводитимуться з метою залучення жителів громади до вирішення та узгодження питань місцевого значення. В них можуть брати участь жителі територіальної громади, яким на дату проведення Е- консультації виповнилося 18 років та які належним чином зареєстровані і ідентифіковані за допомогою сертифікованих сервісів ідентифікації на вебпорталі Е-консультацій за посиланням: https://consult.e-dem.ua/