Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

04.07.2023 13:21

Із засідання комісії з питань захисту дітей

64a3f2aeeba3b__IMG_6956.JPG

Нещодавно відбулося засідання комісії з питань захисту дітей, яка діє при Виконавчому комітеті Кобеляцької міської ради, під головуванням заступника міського голови Сергія Омельченка.

З метою здійснення соціально-правового захисту та забезпечення реалізації законних прав та інтересів дітей було розглянуто: затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які залишилися без батьківського піклування, дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; здійснення правочинів від імені неповнолітніх дітей та інші.

У ході засідання також було обговорено питання створення на території Кобеляцької громади патронатних сімей, як альтернативи дитячим притулкам.

Створення такої родини дасть можливість дітям, які тимчасово перебувають у складних життєвих обставинах, відчути родинний затишок проживаючи у ній.

Довідково:

Сімейний патронат – це професійна комплексна послуга, що передбачає: тимчасовий догляд і виховання дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах та потребує захисту, в сім’ї патронатного вихователя, та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування.

IMG_6954.jpg IMG_6956.jpg