Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

03.07.2023 13:05

Увага! Штрафи за порушення Правил благоустрою!

64a29d64019c7__порушення-правил-благоутрою-Немішаєве-715x400.jpg

Благоустрій – це не тільки візитна картка кожного населеного пункту, а й один із показників рівня участі громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку даної сфери та комунального обслуговування населеного пункту.

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» до повноважень міських рад у сфері благоустрою населених пунктів належить затвердження Правил благоустрою територій. Відповідно до рішення другої сесії міської ради сьомого скликання від 22.12.2015 № 3 затверджено Правила благоустрою міста Кобеляки. Зазначеним документом визначені обов’язки підприємств, установ, організацій, фізичних осіб та громадян у сфері благоустрою з метою забезпечення утримання території міста у належному стані.

У зв’язку з численними порушеннями Правил благоустрою та ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» Кобеляцька міська рада посилюється контроль за дотриманням норм благоустрою.

Тож, в котре, нагадуємо, що ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн). Слід зазначити, що Кодексом України про адміністративні правопорушення скасовано такий вид відповідальності як попередження.

Відповідно до розділів 7 та 9 «Правил благоустрою території міста Кобеляки» забороняється: виконувати земельні, будівельні та інші роботи, якщо вони суперечать чинному законодавству; вчинення дії, що негативно впливають на архітектуру фасадів будівель і споруд, в т.ч.: робити написи, малюнки на стінах будинків, споруд; вивозити або звалювати в не відведених для цього місцях відходи, траву, гілки, деревину, листя, сніг, влаштування звалищ; складання будівельних матеріалів, конструкцій, обладнання за межами будівельних майданчиків; забруднення (засмічення) території міста тощо.

Відповідно до ст. 255 Кодексу протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету – інспектор з благоустрою Кобеляцької міської ради. До прикладу, вже складено кілька протоколів про порушення Правил благоустрою, які передані до правоохоронних органів.

Вкотре закликаємо жителів міста Кобеляки дотримуватися Правил благоустрою, щоб не сплачувати штрафи. До того ж сплата штрафу не звільняє фізичну чи юридичну особу від виконання робіт щодо ліквідації наслідків порушення.

Вивезення ремонтних, великогабаритних та інших будівельних відходів здійснюється на договірних відносинах із ККП «Водоканал Плюс».

Тож прохання не бути байдужим та разом зробити наше місто чистим, культурним та привабливим!