Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

28.06.2023 11:54

Конституція України – це наш моральний орієнтир

649bf5333039e__4.jpg

28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла Конституцію України – першу Конституцію незалежної Української держави, що закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Сьогодні, біля пам’ятника Тарасу Шевченку, що в м. Кобеляки, відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Конституції України в  яких взяли участь керівники міської ради, представники структурних підрозділів та працівники апарату Виконавчого комітету міської ради.

Урочистості розпочалися спільним виконанням Гімну України. Далі учасники заходу хвилиною мовчання вшанували наших захисників та захисниць, які віддали своє життя заради нашої країни.

Покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку присутні вшанували пам’ять видатного сина українського народу, який боровся за справедливість, волю та незалежність своєї Батьківщини.

Завершився захід також спільним виконанням Гімну України. Акапельно виконав соліст Центру культури та дозвілля Алім Чесак.

У рамках відзначення Дня Конституції України в усіх бібліотечних закладах та музеї літератури та мистецтва імені Олексія Кулика розгорнуті тематичні виставки, з якими можуть ознайомитися усі охочі.