Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

23.06.2023 13:07

Артилеристи бригади «Червона Калина» тренуються знищувати противника «Градами»

64956ef449da1__1.webp

Бійці «Червоної Калини», провели бойові стрільби із реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град». Заняття були організовані на одному з полігонів у визначених місцях для важкої техніки та озброєння.

«Перед бойовими стрільбами особовий склад кожного дня навчався, вчилися робити розрахунки, практикувалися на техніці. І вже сьогодні артилеристи реактивної батареї практично відпрацьовували розгортання установки на вогневих позиціях та наведенні на умовні цілі для їхнього подальшого ураження. Усі цілі було знищено», – розповів командир окремої реактивної батареї на псевдо Атрід.

Зазначимо, що ціль, у яку влучали артилеристи, знаходилась на відстані майже 10 та 20 кілометрів. Спершу гвардійці орієнтують машину на місцевості по бусолі, а згодом роблять більш точні наведення на ціль вже на самій установці «Град».

Після наведення лунають постріли, ціль – вражена.

Окрім того, у ході практичних навчань бойові розрахунки реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» виконали завдання щодо придушення та знищення вогневих засобів, броньованої техніки та живої сили умовного противника.

В подальшому гвардійці готові виконувати поставлені перед ними бойові завдання.

Портал МВС