Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

15.06.2023 10:44

До природи за емоціями

648ac151b5e11__Слайд3.JPG

Наприкінці травня студенти другого та четвертого курсів спеціальності 035 «Філологія» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з куратором Пєшковою Тетяною Віталіївною, доцентом кафедри  германської філології та перекладу, та викладачем французької мови кафедри загального мовознавства та іноземних мов Галаур Світланою Петрівною здійснили унікальну еко-подорож до регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський». Гідом виступила доцент кафедри прикладної екології та природокористування Смоляр Наталія Олексіївна, справжній ентузіаст та природозахисник з багаторічним досвідом.

Серед рекреантів біологом була тільки Наталія Олексіївна, але інші – філологи, перекладачі, економісти та волонтери – в кінці увікенду стали теж природодослідниками та шанувальниками природи: всіх її комашок, звірів, птахів і рослин, часто колючих, жалячих і ріжучих…

Ключовим моментом нашого перебування в парку стала захоплива екскурсія до Зміїної гори – візитівки регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», із якої відкриваються панорами на водно-болотні угіддя з острівними системами, водні простори Ворскли і навіть Камянського водосховища. Напоєне запахами квітучих трав повітря, звуки та пісні птахів, шум вітру в синьо-фіолетових суцвіттях шавлій переносили  нас у степи Причорномор’я, адже рослинність на Зміїнці унікальна – справжня степова!

На екскурсії ми знайомились із представниками біорізноманіття парку, вчились правильно поводитись у природі й адекватно реагувати на її виклики (стрімкі спуски, вузька доріжка, кусючі комарі…).

На території адміністративно-наукового центру парку ми побували в Музеї природи та в дендропарку екзотичних дерев та кущів. Була пропозиція – обрати своє дерево і під ним відпочити… А як цвіли бузки та барбариси!

Гарні враження від побаченого та психологічні розвантаження від перебування у природі та її  споглядання отримала вся університетська група та наші друзі, запрошені на екскурсію.

Тепер вірші та есе про Лучки (а саме так часто називають цю територію відвідувачі) будуть написані англійською, німецькою та французькою мовами:

With good memories of one May day with the Nature!

Mit guten Erinnerungen an einen Maitag mit der Natur!

Avec de bons souvenirs d`un jour de mai avec la Nature!

Слава ЗСУ і дяка за можливість пізнавати рідний край!

Фото нашого нового друга, волонтера та талановитого фотографа Богдана Петрухнова, який поцікавився на початку виїзду чому екскурсія буде еко-логічною, а потім всі його фото і враження від побаченого були Суперекологічними!

Ольга Лупай,

студентка четвертого курсу спеціальності 035 «Філологія» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», шанувальниця парку

Слайд1.jpg Слайд2.jpg Слайд3.jpg Слайд4.jpg