Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

15.06.2023 08:56

Із сесійної зали

648aa7f907c99__IMG_6825.jpg

13 червня відбулось пленарне засідання тридцять четвертої позачергової сесії Кобеляцької міської ради. Вів його виконуючий повноваження міського голови – секретар ради Василь Фещенко.

У роботі сесії взяли участь: заступники міського голови Олена Стаднікова та Сергій Омельченко, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Олена Постольник, керівники структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств та представники засобів масової інформації.

Хвилиною мовчання депутати та запрошені вшанували пам’ять земляків, які загинули, захищаючи державний суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави у війні, яку розпочала росія.

Спершу депутати обрали секретаря пленарного засідання Сергія Галушка. Далі сформували порядок денний, який налічував п’ять питань, та затвердили регламент роботи сесії.

Попередньо усі матеріали були опрацьовані профільними постійними комісіями, тому без обговорень та одноголосно депутати підтримали питання: «Про внесення змін до показників бюджету Кобеляцької міської територіальної громади на 2023 рік»; «Про внесення змін до рішення другої позачергової сесії Кобеляцької міської ради восьмого скликання від 17.12.2020 № 1 «Про утворення постійних комісій міської ради, затвердження їх складу, обрання голів комісій та затвердження Положення про постійні комісії»; «Про затвердження Положення «Про порядок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що є власністю покупців цих ділянок на території Кобеляцької міської ради»; «Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки загальною площею 0,1653 га. кадастровий номер 5321810100:50:002:0888 на території м. Кобеляки, вул. Покровська, 1Г-3» та «Про затвердження проекту землеустрою та надання земельної ділянки загальною площею 1,5000 га у постійне користування Кобеляцькому Комунальному підприємству Водоканал Плюс» на території Кобеляцької міської ради». З результатами поіменного голосування по кожному з них можна ознайомитися за посиланням.

У «Різному» депутати обговорили питання: повноважень старост та наближення надання адміністративних послуг жителям у старостинських округах; автобусного сполучення між селами та адміністративним центром; дотримання комендантської години в умовах воєнного стану мешканцями громади та режиму роботи розважальних закладів.

Не залишилось осторонь й питання щодо російських пісень, які гучно лунають у домогосподарствах мешканців міста тоді, як переважна більшість території України потерпає від російської агресії, гинуть мирні жителі та військовослужбовці, які захищають нас.

Обговорили і культуру поведінки місцевих підлітків, які постійно псують майно міської ради. Уже вдруге ККП «Водоканал Плюс» ремонтує огорожу мініфутбольного поля у парку «Центральний», намагаючись облаштувати зону активного відпочинку. Але на даний вона пошкоджена знову.

Окрім того, у цьому парку та парку Богдана Хмельницького, де оновлено центрально алею та у бесідках постійно молодь залишає після себе сміття, не зважаючи на те, що урни розміщенні за кілька метрів.

Депутати також підняли питання куріння електронних сигарет у навчальних закладах громади. У ході його обговорення було запропоновано педагогічним колективам закладів освіти посилити роботу щодо заборони куріння учнями електронних та тютюнових сигарет на території навчальних закладів.

Розпорядчі документи щодо розглянутих питань будуть направлені відповідним установам для реагування.

IMG_6812.jpg IMG_6822.jpg IMG_6825.jpg IMG_6827.jpg IMG_6830.jpg IMG_6833.jpg