Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

12.06.2023 16:34

Профільна комісія розглянула земельні питання

64871edb7d701__1615818384_1ac5b07453a416399530_large.jpg

Сьогодні, 12 червня, під головуванням Миколи Андрієнка відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань екології, природних ресурсів, земельних відносин та агропромислового розвитку.

У засіданні взяли участь виконуючий повноваження міського голови-секретар ради Василь Фещенко, його заступники: Олена Стаднікова та Сергій Омельченко, члени профільної комісії: Ольга Татарко, Ніна Ясинська, Анатолій Кривуля, Павло Голтвянський та Роман Киценко; начальник відділу земельних відносин та екології Віталій Миркало, староста Сухинівського старостинського округу Ігор Рябека та директор ККП «Водоканал Плюс» Сергій Ткаченко.

Депутати заслухали інформацію начальника відділу земельних відносин та екології Віталія Миркала про необхідність прийняття Положення «Про порядок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна, що є власністю покупців цих ділянок на території Кобеляцької міської ради». Зі слів доповідача, прийняття даного Положення визначить та врегулює порядок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна. Норми цього нормативного документа поширюються на земельні ділянки, які розташовані на території Кобеляцької міської ради та належать до категорії земель, що можуть бути передані у власність згідно чинного законодавства України.

У ході роботи комісія також підтримала надання згоди на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, площею 0,1653 га для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості за адресою вул. Покровська, 1Г-3 в м. Кобеляки.

Також члени комісії погодили затвердження Кобеляцькому комунальному підприємству «Водоканал Плюс» проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для зберігання органічних побутових відходів, загальною площею 1,5000 га за межами с. Колісниківка з правом постійного користування. Зобов’язали керівника ККП «Водоканал Плюс» Сергія Ткаченка забезпечити проведення державної реєстрації земельної ділянки з подальшим її використанням відповідно до чинного законодавства.

Сергій Ткаченко повідомив, що на території вказаної земельної ділянки буде знаходитися три види органічних відходів: трава, листя, гілки дерев, які будуть розміщуватися у трьох котлованах.

По завершенню обговорення питання виділення земельної ділянки для зберігання органічних відходів голова профільної комісії Микола Андрієнко порушив ще одне питання – створення місця для захоронення тваринних решток, яке є актуальним для нашої громади.

 

IMG_6804.jpg IMG_6806.jpg IMG_6808.jpg