Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

09.06.2023 09:22

Зробимо громаду чистішою

6482c52b2f15d__KTlv9vUqD4JfBwyeOH752ANQcd8Yaa4JyLx7t4JU.jpeg

З 08 червня на онлайн-порталі Smart Region Полтавської області за посиланням: розпочалося голосування за проєкти конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2023 року.

У голосуванні беруть участь проєкти, які стосуються облаштування екопарків, екосадів, зелених зон, зелених класів, придбання контейнерів для роздільного збирання твердих побутових відходів, проведення заходів із екологічної освіти та культури, боротьби зі шкідливими рослинами тощо.

Нагадуємо, що голосування в електронному вигляді здійснюється в електронній системі шляхом авторизації особи за допомогою системи «BankID» або «ID. GOV.UA». Авторизований користувач може проголосувати не більше, ніж за 3 проєкти.

Після завершення кінцевого терміну голосування інформаційно-комунікаційна система «SMART REGION Полтавської області» здійснює підрахунок електронних голосів автоматично. Остаточний бал проєкту буде обчислено відповідно до обґрунтування та прикладу розрахунків остаточного балу проєктів за допомогою вагового коефіцієнта.

Віддати свій голос за обраний проєкт можна до 20 червня.

Перелік переможців конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2023 року буде сформовано до 23 червня.

Загальна сума співфінансування з обласного бюджету, згідно з обласною програмою «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2022 – 2024 роки», у 2023 році становитиме 6 млн грн. Обсяги бюджетних асигнувань для міських рад - 2 млн 40 тис. грн, селищних рад - 1 млн 740 тис. грн та сільських рад - 2 млн 220. тис грн.

Закликаємо жителів громади підтримати проєкти подані від нашої громади:

Проєкт № 64 «Кобеляки без сміття: встановлення контейнерів для сортування відходів», автор – Єлизавета Карпенко. Підтримати ініціативу можна за посиланням: https://smartregion.pl.ua/ei/projects/5/64

Проєкт № 83 «GREEN ENERGY («Зелена енергія», облаштування екозони для відпочинку с. Шенгури Полтавського району Полтавської області)», автор – Наталія Камінська. Підтримати даний проєкт можна за посиланням: https://smartregion.pl.ua/ei/projects/5/83

Проєкт № 80 «Стоп-амброзія в місті Кобеляки», автор Лідія Михайленко. Голосувати за проєкт можна за посиланням: https://smartregion.pl.ua/ei/projects/5/80

Проєкт № 77 «Кобеляки – без сміття/Сортування сміття», автор Лідія Михайленко. Підтримати проєкт можна за посиланням: https://smartregion.pl.ua/ei/projects/5/77