Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

23.05.2023 12:36

Відтепер автомобілі можна продавати разом із номерними знаками

646c8977423a3__90db677a-e7d07f4bf8221e589ee20a361687984c.jpg

Автовласникам дозволили, перереєстровуючи транспортний засіб на іншу особу, передавати й закріплений на ньому номерний знак. Це передбачено постановою Кабінету міністрів України № 454 від 2 травня 2023 року, розповів начальник сервісного центру МВС у Бутенках Сергій Гузь.

Він пояснив, що передача номерного знака новому власнику безоплатна. Але, в разі передачі платного номерного знака, тобто знака з відповідною комбінацією цифр, покупцю необхідно сплатити його вартість сервісному центру МВС. Якщо ж платний номерний знак передають між родичами, з якими можна підтвердити зв’язок (чоловіку/дружині, батькам, дітям), то сплата за нього не вимагається.

Ці зміни зокрема дозволять громадянам у майбутньому, укладаючи договір купівлі-продажу самостійно через застосунок Дія або Електронний кабінет водія, скористатися опцією купівлі автомобіля разом із номерним знаком державної реєстрації.  

Сергій Гузь нагадав, що існують три види номерних знаків: номерні знаки державної реєстрації, номерні знаки державної реєстрації із визначеною комбінацією цифр (видаються за бажанням автовласника) та індивідуальні номерні знаки (виготовляються за індивідуальним замовленням автовласника). На сайті сервісного центру МВС завжди можна перевірити наявність номерних знаків у сервісних центрах та заздалегідь обрати комбінацію для свого транспортного засобу.