Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

19.05.2023 10:20

Перевірити стан розрахунків з бюджетом та сплатити податки можна в Електронному кабінеті ДПС України

646723a1eeaec__Стан-(2).jpg

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що платники податків мають можливість дізнатися про наявність чи відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС, скориставшись сервісом ДПС України «Електронний кабінет».

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua,  а також через офіційний вебпортал ДПС.

Вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн із використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого від будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

У приватній частині Електронного кабінету меню «Стан розрахунків з бюджетом» надає користувачу доступ до  особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (тобто даних інтегрованої картки платника),  де відображається зведена інформація по кожному виду платежу станом на момент звернення.

У меню «Стан розрахунків з бюджетом» Електронного кабінету платника відображаються реквізити для сплати податків, або їх можна завантажити з вебпорталу ДПС України. Для цього необхідно перейти в меню «Рахунки для сплати платежів» (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/), з переліку обрати область, до якої відноситься територіальна громада, в якій платник знаходиться на податковому обліку. В електронному файлі, який буде запропоновано до завантаження у форматі Еxсеl, за допомогою фільтрів можна знайти відповідний населений пункт та  вид податку.

Також рекомендуємо платникам, у разі необхідності, використовувати меню «Листування з ДПС» Електронного кабінету, яке надає можливість електронного листування користувача з органами ДПС.