Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

02.05.2023 14:52

Відтепер у Дії можна не лише призначити, а й скасувати належного користувача

6450f99ca9cc0__249514.jpg

З 25 квітня у додатку Дія запрацювала послуга скасування належного користувача автомобіля. Раніше в додатку можна було лише призначити його, а скасувати – звернувшись безпосередньо до сервісного центру МВС або ж в Електронному кабінеті водія.

За словами начальника сервісного центру МВС у Бутенках Сергія Гузя, щоб скасувати належного користувача, автовласнику необхідно діяти за таким алгоритмом:

  • авторизуватися в Дії;
  • вибрати розділ «Послуги», далі – «Шеринг авто» – «Скасувати шеринг»;
  • перевірити сформовану заяву про скасування та підписати її.

Після накладення цифрового підпису, заявка опрацьовується сервісом автоматично і протягом кількох хвилин свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу зникає з Дії належного користувача й він отримує сповіщення про те, що більше не може користуватися автомобілем на законних підставах.

Належний користувач також може ініціювати скасування шерингу авто в Дії. Для цього йому потрібно:

  • авторизуватися в Дії;
  • обрати Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і натиснути «Меню»;
  • вибрати «Відмовитися від користування авто» – «Почати»;
  • пошерити сформований екран із запитом власнику для підтвердження.

Власник автівки повинен підтвердити запит, переглянути та підписати заяву, після чого відбудеться автоматичний розгляд і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу зникне з Дії належного користувача. Обидва отримають сповіщення про успішне скасування шерингу.

Як пояснив Сергій Гузь, послуга призначення належного користувача стане в нагоді автовласникам, чиї транспортні засоби використовують інші особи. Завдяки цій послузі, відповідальність за правопорушення нестиме саме водій, який перебував за кермом, а не власник автівки.